[]

Anket: Evlilik Teklifi zamanlaması

Siz veya çevreniz olabilir gayet :)

3 soru var, biri uzun olabilir sadece

1-) İlişkinin kaçıncı ayında/yılında evlilik teklifi edildi?

2-) Evlilik teklifi yapılırken yaşlar nasıldı?

3-) (1 yıldan az sürede gelen teklifler için soru) Aşk mı mantık mı, evlilik teklifindeki faktörler neydi?


Ben 26, kız arkadaşım 28 yaşında; 9 aydır birlikteyiz sadece ama tatile gittik aynı evde 1 hafta yaşadık (daha uzununu da deneyeceğiz). Halimiz vaktimiz de yerinde, çok da aşığız ve evlilik teklifi mantıklı gelmeye başladı bana erkek olarak; daha da beklemek gerekir mi diye merak ediyorum.

 
O sorulara cevabım yok ama 9 ay az bir süre değil. 1 yıldan fazlası eğer evlilik düşünülüyorsa sıkar çünkü karar verdikten en erken 1 yıl sonra evleniyosun zaten. Em azından benim çevremde o şekilde.


  • vivalaaj  (14.09.14 16:57:09) 
evlilik kolay bir karar degil bence. 9 aydir birlikte oldugun insanla, ozellikle de bu insana asiksan, kesinlikle yapilmamasi gereken birsey. bir insanla evlenip evlenemiycegini ancak iliskinin cicim aylari/heycanli zamanlari gecip, bir rutine bagladiginiz zaman anlarsin. baskalarina sikici gelicek o rutine bakip hayatim boyunca bunu yapabilirim diyemiyorsan evlenemezsin demektir.

asik oldugun insanla vakit gecirirsin, birlikte olursun. hayatini paylasmak istedigin insanla evlenirsin. hayatini paylasmak istedigini de bana sorarsan en az 3, ideal olarak 5 senede anlarsin.

eger aileler izin veriyorsa ve yapabiliyorsaniz ayni eve tasinin, hayatinizi birlestirin. ama evlenmek icin bekleyin.
  • gerard  (14.09.14 18:48:57 ~ 18:49:07) 
gerard kardeş 3 - 5 senede anlarsın diyorsunda kaç ilişkiyi öyle uzun vadeli deneyebiliriz ki, ölümsüz insanlar değiliz. illa birinin elinde kalacaz işte.

bence kardeşim bazı şeyleri rayına oturtmuşsunuz. evlenip çoluk çocuk işlerine girin. çocuk olunca her şey çok daha farklı olacaktır. monotonluk falan kalmaz.
  • meshur olmak isteyen cig kofteci  (14.09.14 21:08:25) 
Mantıklı cevap: gerard+ 1 milyon

Duygusal cevap: bazen evliliğe çok fazla anlamlar yüklediğimizi düşünüyorum. Hayat kısa, yaşayıp görmek lazım.
  • kehribar  (14.09.14 21:59:06) 
1-) teklif hiç edilmedi
2-) soru iptal
3-) aşk
4-) arkadaşlara sordum, onlar da teklif etmemiş.
5-) evet odunum.
  • the kene  (14.09.14 22:05:38) 
@gerard adam amerikada yaşamıyor. Türkiye burası. Mantıklı cevaplar verelim yani.


  • ironiden anlamayan dunyasiz  (14.09.14 22:08:44) 
Evlenmeden 15 gün önce, ilişkinin 14. Yılında teklif edildi.
28-27
Bir yıldan uzun
  • sapkasiz cikmam abi  (14.09.14 22:10:06 ~ 22:11:33) 
@cigkofteci diyelim ki biriyle 1 sene beraberdin, evlendin, 5 sene sonra bosandiniz. bunun yerine 3 sene boyunca beraber kalsaniz belki hic evlenmeyecektin. yani sonucta kisacik hayatinin 6 senesini hayatini geciremeyecegin bir insana harcamis oldun senin mantiginla.

yuz kisiyi 3-5 sene denemen gerekmiyor tabi ki. ama biriyle evlenebilicegini dusunuyorsan biz senle evleniriz, ama once 5 sene birlikte olalim dersin olursun sonra evlenir 50 sene birlikte kalir yaslaninca birlikte olursun. evlenmek bir basari, bir bitis noktasi degil sonucta. bosanmak da buyuk zorluk. evli hayati yasamak icin evlenmek sart degil.

coluk cocugun monotonluga veya evlilik sorunlarina cozummus gibi sunulmasi da cok buyuk yanlislik bence. bu yuzden ulke ipi kopuk kayniyor. 3er 3er yapip saliyorlar, sonra sagliksiz ortamlarda buyuyen cocuklar iyi yetismiyor. 2 sene tanidigin birinin iyi bir anne/baba olup olamiycagini, veya 9 ay tanidigin birine omrun boyunca asik kalip kalmiycagini nasil anlayabilirsin? cocuk evlilikten de buyuk bir karar, yapin montonluk gecer gibi bir tavsiye kesinlikle verilmemeli kimseye. ustelik cocuk demek monotonluk demek, hayatini duzene oturtmak demek, canin birsey isteyince cocugu birakip yapamamak demek, kafana esince arabaya atlayip gidememek demek. nasil cocuk monotonlugu yikacak anlayamadim acikcasi.

@dunyasiz dedigim sey mantikli olan zaten. turkiye sartlarinda belki zor ama yapilamaz degil.
  • gerard  (14.09.14 22:36:33 ~ 22:39:29) 
1) 7 ayda
2) 26
3) aşk (bana göre doğrusu mantık olmalı aşk geçici geride kalanlar daha değerli)
  • gokhan atestepe  (26.09.14 01:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.