[]

Ekşi duyuru üzerine

Ekşi duyuru sizin için ne anlam ifade ediyor? Ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz? Hayatınızda olmasa eksiklik hisseder misiniz? Sorunlarınıza veya sorularınıza çözümler bulabiliyor musunuz? Şu olsa daha iyi olurdu burası dediğiniz bişey var mı?




 
anlamı: en çok işime yarayan site.
ziyaret: gün içinde bir kere.
eksiklik: hissederim.
çözüm: bulabiliyorum.
ne olsa daha iyi olurdu: mobil versiyonu feci yetersiz. geliştirilmeli.
  • sen git ben geliyorum  (14.09.14 11:08:11) 
sorularıma cevap bulabiliyorum. insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bu da güzel bir duygu. muhabbet ettiğim çok güzel insanlar var. bir ara neredeyse bütün zamanım burada geçiyordu. ama bir süredir çok sık girmiyorum, bundan sonra da böyle olacak arada bir uğrarım fakat gerçekten güzel bir yer burası.


  • rock n roll  (14.09.14 11:13:34) 
nşmet nimet
her gün, internettte olduğum her an
evet hissederim eksikliğini
%90 buluyorum
daha çok insan olsa
  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (14.09.14 11:33:44) 
uzun süredir buraya giriyorum. eskiden özellikle teknik konularda çok yardım aldım. sağ olsunlar çok yardımsever arkadaşlar var.

ben de elimden geldiğince bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışıyorum. özellikle kediler konusunda insanımız çok bilgisiz. elimizden geldiğince bildiğimiz doğruları anlatmaya çalışıyoruz.

bir ara troll sayısı çok fazlalaşıp ortam iyice laçkalaşmıştı ancak yazın başından beri üye alımı kısıtlanınca ortam düzeldi.

ancak eskisi gibi soru sorduğunuzda sorulara cevap alamıyorsunuz. yaş ortalaması düşük. bu arkadaşların bir çok konuda bilgisi yok.

yaşı küçük arkadaşlar bilip bilmeden her konuda atılıyor, büyük büyük laflar ediyorlar. özellikle sağlık konularında (psikolojik sorunlar, depresyon, aile soruları, ilaç kullanımı, psikolog-psikiyatr) konularında kendi kısıtlı tecrübelerinden ve hatalı uygulamalarından hareketle çok yanlış bilgiler verebiliyorlar. bu konularda gerek soru sorarken gerekse cevapları değerlendirirken dikkatli olmak gerekiyor.
  • mea maxima culpa  (14.09.14 11:37:39) 
* günümün çoğunu bilgisayar başında geçiriyorum. bilgisayarda olduğum sürenin yarısını falan da duyuruda harcıyorum.

* eksikliğini hissederim çünkü başkalarına çok aptalca gelebilecek bir soruyu burada rahatlıkla sorabiliyorum, benimkilerden çok daha aptal sorular var çünkü. yani ekşi duyuru'da 4 saat geçirmesem "duyuru vardı bi ara..." demem, o yönden aramam. ama asıl kullanım amacını, soru sormayı-soru cevaplamayı isterim ve bunların yokluğunu hissederim. benzeri yok duyurunun benim için, yahoo answers falan sevmiyorum.

* genelde bulabiliyorum evet. ben konudan tamamen alakasız, saçmasapan cevaplar verilmediği sürece sırf cevap verme zahmetine katlanıldığı için tik veririm. ama bazıları sadece başlığı okuyarak ya da direkt hiçbir şeyi okumadan cevap veriyor o zaman çok üzülüyorum. böyle şeyler olmasa keşke :(

* şu olsa daha iyi olurdu dediğim şeylerin başında cevap artılama sistemi geliyor. tek bir kişi cevap verdiğinde ve bunun güvenilirliğinden emin olamadığında, "başkası da yazsa ya??" diyemiyorsun. eh ayıp çünkü yani, adam cevap vermiş sonuçta... ayrıca bu yolla +1'li gereksiz destek mesajlarının da (şu an için gerekli) önüne geçilebilir. ama eksi oy olmasın. sadece artı. böylelikle özelliğin suistimal edilme olasılığı azalır. yani ben sevmediğim birinin cevabına eksi vererek insanları yanlış yönlendirebilirim ama kimse durduk yere bi' cevaba artı vermez herhalde.

bunun dışında mobil versiyonun gelişmesi ve değişmesi lazım. neredeyse hiçbir fonksiyon kullanılamıyor. "duyurularınıza bakın işte aq daha ne istiyosunuz telefonda" demişler resmen.
  • pescador  (14.09.14 11:39:02) 
Gmail-Facebook'taki mesaj grubum-Ekşiduyuru. Sürekli kontrol ettiğim 3 site. Soracak bir şeyim olmasa da, hatta cevap vermesem de girip okuyorum bazen bir şeyler öğreniyorum bazen haha bu ne lan diyorum :) Troller hariç, insanların burada daha dürüst daha gerçekçi olduğuna inanıyorum. Çünkü pescadorun dediği gibi, aklına takılan normalde başkasına soramayacağın şeyleri de burada sorabiliyorsun. Hayatımda olmasa eksiklik hissederim tabii ki.

Çok çok uzmanlaşma gerektiren bir soru-durum olmadıkça çözüm bulunuyor, bence gayet iyi.

Aynen mobil versiyonda mesajı düzenleyememe, fotoğrafları görememe vb. durumlar kötü. Cevapları görmek için duyuruyu açmak da başta sıkıntılı gelmişti ama alıştım. O sanırım veri tasarrufu yapmak için.
  • rodriguez2  (14.09.14 12:01:42) 
faydalı eğlenceli bir yer sık ziyaret ediyorum
olmasa hayatımda çok şey değişmez ama güzel insanların muhabbetinden mahrum kalırız sadece.

  • basond  (14.09.14 12:43:41) 
Acikcasi sorulari cozen cevaplar alamadim cogunlukla, teknik yer yon saglik vs. O yuzden burayi agirlikli olarak geyik konularda yorum alma/yazma amacli kullaniyorum. Sohbet sitesiymis gibi bir nevi. Kimseye anlatamadigim seyleri fisildadigim sakli bahçe. Sır arkadaşı. Duyurunun bendeki işlevi budur.
~cogu duyuruyu sildim gerci

  • mandalina kokusu  (14.09.14 12:48:30 ~ 12:50:55) 
işime yarıyor evet. yardım almayı, yardım etmeyi seviyorum ama son zamanlarda soğudum. çünkü iyice ergen yuvası oldu bence.


  • geberix  (14.09.14 12:50:20) 
çok sık ziyaret ediyorum. en kötü ihtimal giriş yapmadan göz atıyorum da cevap verebileceğim bir şey olursa yine giriş yapıyorum.
eksikliğini hissederim tabi. alışkanlık olmuş mutlak girdiğim sitelerden biri.
çözüm buluyorum çoğu zaman. en kötü ihtimal çözüm olmazsa bile öyle yardımsever kişiler var ki inanın mutlu ediyor. bu bile yeter.
şu an yok galiba bir isteğim.

bazen çok yapıcı tartışmalar dönüyor, bazen ufkum açılıyor, bazen güldürüyor. yeni bakış açılarını görmek açısından çok iyi zaten. böyle.
  • uzunuzunilgi  (14.09.14 13:03:41) 
böyle cevap versem olur mu ^^

Hakkında: xenophobe
ekşi sözlük yazarı

Siteye giriş sayısı 28220
Toplam duyuru sayısı 404
Toplam cevap sayısı 7254
'Cevap bu' olarak işaretlenmiş cevap sayısı 5324
'Cevap bu'/Toplam cevap oranı %73.3

ne sıklıkla ziyaret ettiğim istatistiklerden belli. hayatımda olmasa eksiklik hissederim evet. sözlükten uçsam sikimde olma mesela ama duyuru'ya giremediğim için üzülürüm.
sorularıma genellikle çözüm buluyorum evet, nadiren cevapsız kaldım.
hayır yok, bu sade haliyle güzel. sosyalleştikçe boku çıkıyor internet sitelerinin.
  • xenophobe  (14.09.14 15:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.