[]

Sivrisinek çeşidi

selam sevgili zooloji meraklısı duyuruzedeler,

biz bazen yaptığımız spor gereği istanbul-ormanlı'ya gidiyoruz. gündüz rüzgar denizden eserken her şey iyi güzel de, gün batarken rüzgar azaldığında bir anda canavar sivrisinekler sarıyor her yanı.

şimdi ormanlı karadeniz kıyısında, giderken ormanların falan içinden geçilen bir yer.

sivrisinekler ise büyüklüklerini tam bilemiyorum ama ısırdıklarında ısırılan yer deli gibi şişiyor, bu sivrisinekler tşört, kot pantolon falan üzerinden ısırabiliyorlar ve izi de 6-7 gün geçmiyor. deli gibi de kaşınıyor. nedir bu hayvanların olayı, korunmanın yolu nedir? açık alan olduğundan epey zor gerçi galiba. bi de cinsi nedir bu mahlukatın?

ne kadar şişiyor bir ölçü vermesi açısından, bir arkadaşı dün sırtında 3 yerden ısırmışlar, böyle arkadaş uzaktayken bile sırtındaki kırmızı izler belli oluyordu.

nedir bunun cinsi?

 
ne oldugunu bilmiyorum ancak raidin yada detanin bir urunu var

spiral seklinde bi fitil yakiosun 6 saat felan belirli bi alanda etkili oluyor.

yazilkta kullanmistik gecen sene gayet ise yariodu onu tavsie ederim migros carrefour da felan kesn bulursun.
  • buyerson  (12.07.09 17:43:18) 
off ve sinkov gibi markaların da losyonları var vücuda sürülen. cidden işe yarıyorlar, büyük marketlerde vardır kesin.


  • denizin kulleri  (12.07.09 19:27:55) 
bildiğin sivrisinek onlar. o bölgede çeltik yetiştiriyorlardı galiba. durgun suda sinekler de azmanlaşıyor. sinkov türü birşeylerle biraz uzaklaştırabilirsiniz. eczanelerde satılır. bir de tezek filan yakıp duman altında oturduğunuzda gelmezler. ama o duman da ayrı işkencedir.


  • synick  (12.07.09 22:07:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.