[]

Orphan Black -- SPOILER s02e10 --

spoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoilerspoiler spoilerspoiler spoilerspoiler spoiler

1- Son bölüm son sahnedeki erkek klon kimdi ?

2- Duncan (ethan), sarah'nın çocuk yapabilmesini bi hata olarak dile getirdi ama sarah'ın çocuk sahibi olması klon olmamasından kaynaklanmıyor mu?

 
1- hani manyak bi herif vardı ya, özel mülk çiftliği falan vardı. onun yanında çalışan eleman o. bahsettiğim adamın kızıyla ilişkisi vardı, kaçtılardı falan. sonra eleman orduya mı ne girmiş işte orda bitti zaten.


  • lionel andres  (13.09.14 23:24:26) 
1- mark rollins. project castor'ın yani project leda'nın erkek versiyonunun bir mamülü. gracie ile çiftlikten kaçıp evlenmişlerdi hani.
2- sarah bir klon. bir hata sonucu üreyebilir hale geliyor.

  • Nefe  (14.09.14 00:02:27) 
Sarah'nın çocuğunun olması hata değil aslında. Normalde klonların kısır olması gerekirken bir şekilde Sarah kısır değil. Laboratuvarda deney yaparken denekler değişik tepkiler verebilir, bilimsel verilerin aksine sonuçlar çıkabilir. sonuçta klonlar bilimsel çalışma ürünü.

kim bilir kaç tanesi anne karnında öldü misal.
  • mea maxima culpa  (14.09.14 11:02:51) 
Helena'nın sarah'a bahsettiği "asıl olan biziz" muhabbeti ne o zaman? Dizinin başında helena diğerlerini öldürüyordu sırf klon oldukları için. Kendi de klon o zaman.


  • foma  (15.09.14 02:59:01) 
kafan mı güzel arkadaşım :/ sarah da klon, hatta gen dizilimini biliyorlar filan. en azından dizinin başından sonuna hep o şekilde gösterildi. kimse onlar orijinal olanlar demedi. helena kendisinin "seçilmiş" olduğunu düşünüyordu. "orijinal" değil. şeytan işi şeyleri öldürmesi için tanrının onu seçtiğini falan filan. kendisi de klon ama ironi orada zaten.
bu arada sarah'nın ve helena'nın taşıyıcı annesi zencimsi bi kadındı. yani onlar da birinin rahmine konmuşlar. ha onlar orijinal embriyolardı ama yine de başka bir kadının karnına kondular gibi bir saçmalık çıkarırlar mı sonradan bilmiyorum.
ancak klonlama olayı şöyle oluyor (en azından koyun dolly bu şekilde klonlandı):
bir canlıdan verici hücre alınır, başka bir canlının hücresinin çekirdeği çıkarılır ve verici hücre bu çekirdeği çıkarılmış hücreye yerleştirilir. sonra bu yeni oluşturulan hücre başka birinin rahmine konulur ve orada bölünüp gelişmeye başlar. şimdi ben 25 yaşındayım diyelim, beni klonlayıp benim rahmime bile koyabilirsiniz. böylece kendimi yeniden doğururum. ama doğan klon benden 25 yaş küçük olur.

diziye dönecek olursak sarah ve helena diğer klonlarla aynı yaşta. dolayısıyla bu onların klon olma ihtimallerini çok yüksek kılıyor. dediğim gibi klon olmamaları tek bi şekilde gerçek olabilir:
henüz embriyo halinde olan bir canlı klonlanırsa (bu klonlar da cosima falan filan) orijinal embriyo da o zencimsi karıya yerleştirilirse o zaman sarah ve helena orijinal olmuş olur. ki bu da çok saçma bi senaryo olur ya, orijinal embriyoyu gerçek annesiyle bırakırsın yani. niye başkasına yerleştiresin ki.
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (15.09.14 04:42:37) 
@eskiden,
Helena karıştırdı benim kafamı, deli kız yhaa cnm :)

O zaman Helena'yla Sarah'ın özelliği gözlemcilerinin olmaması. En azından dyad'e bağlı gözlemcilerinin olmaması.
  • foma  (15.09.14 09:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.