[]

yemeksepeti ile ilgili

ya bir şeyi merak ettim, saçma ve salakça gelebilir.

hani restoranlara yorum yazıyoruz ve o yorum sitede kullanıcı adımızla görünüyor ya, acaba restorana kendi asıl bilgilerimizle görünüyor olabilir mi? geçen günki pizzacı feat. abla'dan sonra merak ettim de, bilgilerimize ulaşabiliyorlar mıdır acaba? hayır kötü puanladıysak kolaya acı biberi basar getirirler falan, aklıma geldi paranoyak paranoyak :D

not: geyik yazdığıma bakmayınız, cipciddi soruyorum :/

 
ben düşük puan verdikten sonra sitedeki kayıtlı numaramdan arayıp " düşük puan vermişsiniz, nedenini öğrenebilir miyiz? " diye sormuşlardı. Siteye üye olurken kullandığın bilgilere erişebiliyorlar sanırım.


  • ruzgarliagac  (13.09.14 20:22:37) 
oha.. sinirlendim ya! saçma ve yanlış değil mi ama bilgilerimize ulaşabiliyor olmaları? ben bir daha nasıl güvenip sipariş vericem misal? hiç..


  • pasp  (13.09.14 20:26:18) 
oylamaları görüyolar mı bilmiyorum da yorumların sahiplerini görüyolar. ben mcdonalds'ın patateslerine tuzlu demiştim müşteri hizmetlerinden aradılar tuzu sevmiyosam not düşeymişim tuzsuz olsun diye :)


  • galadnikov  (13.09.14 20:28:20) 
Zaten goruyorlar da onu gectim yemeksepeti bilgilerinizi baskalarina da veriyor.
Hani o hediye veren kurumlar var ya onlar datalarinizi aliyor mesela. Bizzat yemek sepetinden gelmis verileri ayiklamisligim, telemarketing departmanina paslamisligim mevcut.

  • ay nov kung fu  (13.09.14 20:30:36) 
ulaşıyorlar.. bi defasında yazılan bi yoruma cevap verirlerken isim kullanmışlardı.. misal

"simge hnm not aldık dikkat edeceğiz " gibi bişiydi
  • defnex  (13.09.14 20:33:30) 
Kotu yorum biraktim diye çata çat kavga ettiler telefonda, sonra eksisozluge yazdim yine aradilar merkez firca kaymis silin diye.


  • pinman  (13.09.14 22:01:42) 
ben de cevaplarınızı görünce arkadaşın hesabından sipariş verdim, olay da şu: siparişi bir fastfood zincirinden veriyorum, kendileri yoğun diye başka şubeye yönlendirdiler bir kaç sefer, fakat o şubeden gelenlerde genelde sorun oluyor, ya sos eksik geliyor ya da kola -sosu boşver de, kola sonuçta mühim yani, suyu katık edecek olsam, zaten fastfood almam, evimde peynir ekmek takılırım, ki bir dahakine muhtemelen öyle yapacağım da, evde hiçbir şey yoktu bugün- neyse zaten genelde de çok geeeç getiriyorlar da ben bildiğim için sorun etmiyorum, dağ başında oturuyoruz çünkü, normaldir. neyse, bugün gene diğer şubeye yönlendirmişler sanırım, geçen sefer gelen eleman geldi, herhalde ona da fırça kaymışlar ki bi kafama atmadığı kaldı yemeği. gerçi bence adamda sorun yoktur, en azından sos konusunda, kasiyerin koyması gerekiyor çünkü. ama gene de adama da azar kaymışlar demek ki, "siz miydiniz?????" diye bir soruşu vardı, dedim "buradan bir daha almam!" neyse, kısacası, yemeksepetinden bir şey sipariş verirken artık ikiden fazla kere düşüneceğim. bilgilerimin milletin elinde ne işi var? pizza kuryesine kızan ablaya da şu noktada hak veriyorum: benim telefonum, ismim, adresim niye tanımadığım birinin elinde olsun ki? kızmakta haklı yani -üslubu iyi olmayabilir tabi, ona bir şey diyemem-


  • pasp  (14.09.14 01:15:40) 
yemeksepetiyle çalışan bir köfteciye ortağım. adresin vs çatır çatır görünüyor daha doğrusu sadece ilk harf ve son harf görünüyor , restoran sahibi kişi de gelen siparişlerden ve yorum saatinden kim olduğunu çıkartıp direk ona küfür edebiliyorsun :)
zaten çok abartırsanız yorumu yemeksepeti direk üyeliğinizi siliyor ticari marka değerini lekelemekten.

  • okumus balikci olcam ben  (14.09.14 03:14:28) 
ayrıca adama zaten sipariş vermişsin telefonun adresin adamın elinde var o hertürlü şikayet ettiğin ürün ne ise atıyorum karışık köfteden mi şikayet ettin bakar o gün ki siparişlere kim yemiş bu ürünü ahmet yemiş mehmet yemiş yorum kaçta yazılmış şu saatte demek ki yorumu atan mehmet. mantığıyla hertürlü bulursun kim olduğunu. ki yemeksepeti zaten sizin yorumlarınızı önce restoran sahibine soruyor yayınlayayım mı diye. sahip kişi yayınlama derse sadece verdiğiniz puan işliyor.
bu arada o restoranların altında görünen puanlarda son 35 puanlamanın ortalamasıdır bilginize. gelmiş geçmiş komple değil.

  • okumus balikci olcam ben  (14.09.14 03:17:36) 
yok ben kendim puanla ilgilenmedim zaten, öğrenmek istediğim şey bilgilerimizin güvenliği idi, güvende değilmiş demek ki.

gerçi ben genelde aşırı fazla müşterili yerlerden alışveriş yapıyorum, o yüzden bulmaları biraz zor ama haklısın, o şekilde gayet rahat bulurlar.
  • pasp  (14.09.14 03:55:11) 
aynen öyle mesela çok sinir olduğum zaman ve çok yoğun bir günse 55 kişinin arasından bulmam on dakikayı bulmuyor. çünkü 2 farklı kişinin hem baş harfleri aynı olacak hemde aynı ürünü sipariş etmiş olacaklar. çok zor bir olasılık :))
adamlar yapmaları gerekeni yapmışlar saklamışlar kanuna uymuşlar sonuçlar onlarlık bir durum yok haliyle :))

  • okumus balikci olcam ben  (14.09.14 19:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.