[]

kocaeli'de neden metro veya tramvay yok?

hiç görmedim ben, galiba tramvay var yani en azından internette fotoğrafı falan görünüyor ama kendisini hiç görmedim. sorum şu ki, neden yok metro ya da şehri kapsayan bir ulaşım ağı falan? gebze dediğiniz yer türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden. e kocaeli küçük bir yer değil zaten... gölcük tarafları falan dağ tepe, buraya öyle bir sistem inşa etmek muhtemelen çok zordur ama şehir içinde neden yok? yılın sadece 2-3 ayını burada geçirdiğim için ortamları öyle uzaktan izliyorum ama belediyeniz ÇALIŞINCA OLUYOR yazmaktan başka bir şey yapmıyor mu olm?




 
Belediye başkanım! Size sahip sesleniyorum sahip çıkalım izmite!! İzmite yapıyollarsa sakaryaya da yapsınlar hazır oraya el atmışken. İstanbula gidince hala metroyla metrobüsü karıştırıyorum. :(

cevap: bilmiyorum ki.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (13.09.14 19:33:37) 
insan taşımaya gerek yok ki oralarda. malzeme taşınsın yeter.

edit: yani var da öncelikli olarak değil.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.09.14 19:36:08 ~ 19:36:22) 
Gerek yok sanki. Hic ulasim problemi goremedim oralarda.
En onemli hat olan istanbul gebze banliyo trenini kaldirdilar bi de kocaeliye metro mu yapacagidilar.

  • rayde  (13.09.14 19:45:50) 
tramvay da yok daha. yapacaklar güya bekliyoruz. seçim zamanı tramvay getirip koydular bi parka, ray falan yok ortada ha, sadece boş tramvay. gösterip vermediler resmen, neyse bekliyoruz.

burası dünyanın en mal yeri ayrıca ya. of durun fırsat bulmuşken nefretimi dökücem. ya bak sen diyosun, önemli bi yer büyük de sayılır falan. ulan burda bi bok yok?! koca şehrin en merkezi noktasında yaşıyorum mesela, resim kursu arayıp bulamamışlığım var. hepsini geçtim, avm bile yok burda. bi tane yapacaklarmış, inşaatı başladı. tüm şehir heyecanla onu bekliyo lan sefalete bak. neyse yani istanbula yakın diye burayı kimse sallamıyo galiba. kalkıp gidiyoz ya 1 saate, yolları da yaptılar ne de olsa güzel güzel, basın gidin diyolar. hakkaten gidelim, yaşanmaz burda.
  • bxgx  (13.09.14 19:52:15) 
Bence gayet küçük bi yer, gerek yok o yüzden.

Ekleme: Kocaeli doğumluyum, 18 sene orada yaşadım.
  • buff  (13.09.14 20:00:25 ~ 20:11:28) 
kocaeli için gayet küçük bir yer diyen, sadece merkezini görmüştür. bir şehrin sadece merkezinden ibaret olmadığını anlamak gerekir önce.

tramvay gelecek bir süre sonra, ama çok işlevsel olmayacak anladığım kadarıyla. oysa olsa ne kadar güzel olurdu.
  • devilred  (13.09.14 20:09:53) 
izmit'in içine olmasın tabii canım onun ne gereği var? kocaeli kocaman şehir. bence lazım. tramvay da, metro da. büyükşehir yahu her şeyden önce. otobüs var minibüs var sadece. çok ayıp.


  • pescador  (13.09.14 20:11:34) 
Önce otobus diye tabir ettikleri minibusleri duzeltsinler o bile kafi


  • hurma  (13.09.14 20:12:24) 
hurma +1500.
ayrıca çok çok afedersiniz amk şehrinde aktarma bile yok. bildiğin yok.

  • mutlusismankedi2015  (13.09.14 21:49:23 ~ 21:49:40) 
Ahahaha uzatma kablosuyla çalışan tramvay orda değil miydi yaa?(git: )www.cumhuriyet.com.tr


  • old possum  (13.09.14 21:54:28) 
kocaeli'de otobüsçüler bildiğin mafyadır. olası bir tramvay çalışmasını kesinlikle kabul etmezler. yakarlar belediye binasını. 80'lerden kalma otobüslere milli sıkış pıkış doldurup, kazık fiyatları geçiremezler sonra. belediyenin 65 yaş üstüne bedava ulaşım imkanı tanımasına bile uyuz olmuşlardı. en son neye bağlandı o olay hiç bilmiyorum.


  • sokolsuz pasha  (13.09.14 21:54:50 ~ 21:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.