[]

öss ilk 100 bursları

biraz uğraşarak biraz da şansla sözel2'den ilk 50'e girmişim. çevremde yıllardır abi osman üniversitesi ilk 100'e 10000 ytl veriyormuş, o da bir şey mi ziya üniversitesi üstüne araba veriyormuş gibi milyonlarca laf duydum ama aklımda kalmadı. bu konuda bilgisi olan ilk 100'e kim burs veriyor bir söyleyebilir mi?(iyi burs olursa kırışırız bak)




 
* ÖSS-Y puan sıralamasında ilk 2000 içerisinde yer alan ve Bahçeşehir Üniversitesinin o puan türünde bir programına yerleşen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca (hazırlık eğitimi ve başarısızlık nedeniyle yıl uzatma dahil) yılda 9 ay süreyle ayda 1,500 TL barınma-beslenme katkısı verilir.
* ÖSS-Y puan sıralamasında ilk 2000 içerisinde yer alan ve Bahçeşehir Üniversitesinin o puan türünde bir programına yerleşen öğrencilere A.B.D.’nde İngilizce Hazırlık Programına katılma imkanı tanınır. (Eğitim ve barınma ile ilgili tüm masraflar Üniversite tarafından karşılanır; yeme-içme ve yol masrafları öğrenciye aittir; İlk Maddede belirtilen ve barınma-beslenme katkısı olarak verilen 1,500 TL tutarındaki destek ilk yıl için ödenmez).

aday.bahcesehir.edu.tr

Bir de laptop veriyorlar diye biliyordum... Şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde tanıtım günleri var okula giderseniz sizi daha iyi bilgilendirirler.

edit: Bu arada bu ayda 1500 lira 7 yıl boyunca veriliyor.
edit2: Hazırlık okuyunca 9 yıl veriyorlarmış. Oha! Hazırlıkla birlikte 9 yıla kadar okulu uzatabiliyoruz yani...
  • loralynn  (12.07.09 12:07:45 ~ 13.07.09 11:37:33) 
daha çok bankalar veriyor ilk bilmem kaça burs, birkaç güne gazetelerde çıkar. onun dışında turkcell verir kesin bir şey.

tek sorun şu gibi: burslar öncelikle sayısal ağırlıklı derecelere veriliyor, onların aralığı daha fazla oluyor, işte diğer kısımların da aralığı bazen çok çok az olabiliyor. umarım öyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

zaten ilk 50'ye giren de burs alsın bi' zahmet=) tebrikler, duyuru ailesi olarak başarılarınızın devamını dileriz. slşdfgklş
  • dambil  (12.07.09 12:09:51 ~ 12:10:07) 
üniversitelerin verdiği burslar tercih yaptığınız puan türüne göre oluyor genelde. yani ea2 ile bölüm seçerseniz mesela sözel 2 dereceniz bir işe yarayamayabilir. sözel 5. mi 10. su mu ne olup burs alan ev arkadaşım var dürtüp geliyorum birazdan açıklar.


  • surtunme kuvveti  (12.07.09 13:11:06) 
bence burslara kanıp tercih yapmayın, istediğiniz bölümü ve üniversiteyi yazın, çünkü zaten devlet ilk yüze girenlere her ay öğrenim kredisinin 3 katı burs veriyor.


  • bruncha giden tikky  (13.07.09 11:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.