[]

etek tıraşı hakkında sorular (erkeklere özel tabii)

1. ben ne zamandır şu tıraş bıçaklarından kullanıyorum: img.askermekani.com

kaliteyi arttırayım artık dedim. daha kaliteli, daha rahat tıraş için hangi bıçağı almalıyım?

2. aklıma takılan bir soru var. sakal tıraşı için kullandığımız bıçaklar ile etek tıraşı için kullandıklarımız arasında ne fark var? yani sakal tıraş bıçağıyla etek tıraşı olsak ne olur? :)

3. son olarak, sakalı hem yukarıdan aşağı, hem de aşağıdan yukarı kesersek sakal kıvır kıvır çıkar mı? kesme yönüyle sakalın çıkış yönü arasında bir ilişki mevcut mu? ben yukarıdan aşağı kesiyorum ama sakalın hepsini alamıyor traş bıçağı, en son aşağıdan yukarı alıyorum bir kere iyice gitsin diye sakallar.

 
yaş kaç bilmiyorum ama sakal keser gibi yukardan aşağı doğru kesersen her türlü jilet işini görür. derby banyo yerine normal tıraş bıçağı kullanırken daha dikkatli olmak lazım.


  • buzdagi  (12.09.14 22:12:33) 
sakal tıraşı için olanlar hemen tıkanıyor. bunlar tek bıçak olduğu için kolay kolay tıkanmıyorlar. bence derby banyo gayet iyi.


  • fayfim  (12.09.14 22:14:40) 
yaş 21.

3. soru eklendi.

he bir de, "kullan at"tan kasıt tek temizlemeden sonra at demek mi?
  • oymak beyi  (12.09.14 22:15:00 ~ 22:15:55) 
tek traştan sonra jilet köreliyor o yüzden ikinci sefer kullanmıyorsun. adam sana zaten 5 tanesini 3 liradan satıyor. 2 ayda 3 lira ayır bir zahmet ona ve aynı jileti iki defa kullanma :D


  • fayfim  (12.09.14 22:17:27) 
bıçağı bırak bodygroom'a gel diyorum :)


  • soso  (12.09.14 22:21:25) 
@soso: çok pahalıymış be o da :)


  • oymak beyi  (12.09.14 22:22:18) 
90 lira civarı. 2 ayda bir 3 lira deniyor bıçak için. eh bodygroom rahat 5 sene kullanılır. aynı fiyat diyelim işte :) hem çok daha rahat, tahriş derdi yok bu arada.


  • soso  (12.09.14 22:26:40) 
1- Permatik banyo. Defalarca kullanabilirsin.
2- Olmuyor o, denedim.

  • i was made for you  (12.09.14 22:29:35) 
3. soruya cevap vermek isteyen var mı? :) sakalı alış yönünün çıkış yönünü etkilediğini söyleyenler var çünkü.


  • oymak beyi  (12.09.14 22:32:16) 
@fayfirm, o buruş buruşluğu elinle bastırıp, çekiştirip...vs düz hale getiriyorsun abi işte. zamanla ustalaşıyorsun zaten. öyle direkt klasik makine mantığında olmadığı için kendine zarar verme olasılığın düşük. tabii asgari dikkati vereceğini varsayıyorum.

bu alete ağda değil de makine diyelim işte. ama sıfıra yakın alıyor. ilk sonucu gördüğümde şaşırmıştım baya. başlıkları da var tabii, tüm vücutta kullanabildiğin için. ayrıca suda da kullanabiliyorsun.

ne seviyormuşum aleti yahu.
  • soso  (12.09.14 22:42:51) 
3- hem yukarıdan hem aşağıdan alma, kıl dönmesi olur. çene altı dahil hep yukardan aşağı doğru kes. taşaklarındaki kılları makineyle veya ne bileyim makasla falan al sakın normal jilet kullanma.


  • buzdagi  (12.09.14 22:43:20 ~ 22:44:21) 
mach 3 kullanıyorum ben, bu derbylerle zamanın çok uğraştım, süreyi uzatıyor aynı yere bir kaç kez uygulamak gerekiyor tahriş vs. mach 3 iyidir.


  • pinman  (12.09.14 23:04:51) 
sana tavsiyem hiç uğraşma permatikle falan 20 liraya satılan sakal tıraşı makinalarından al en temizi hem bazen jiletin yaptığı gibi pütür pütür de yapmıyor hemde daha uzun sürüyor uzaması.
sakal tıraşı için olan bıçakların aralıkları kısa bu yüzden tıkanıyor vur vur duş kenarına yine çıkmıyor. permatiklerde öyle bir sorun yok.

  • okumus balikci olcam ben  (13.09.14 01:34:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.