[]

Kiraladığım evden taşınırken evrak işleri

Oturduğum evden taşınıyorum. Daha önce de taşınmıştım ancak seneler geçtiği için ne yaptığımı unuttum. Oturup düşününce, ev sahibi ile karşılıklı olarak şöyle bir belgeyi imzalamak geldi aklıma;

"Falanca tarihte düzenlenmiş, falanca adresteki dairenin bilmemkime kiralanmasını konu alan sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiştir. Taraflar karşılıklı olarak alacaklarının bulunmadığını beyan etmektedir"

gibisinden...

Bu işin raconu nedir? Kira sözleşmesi bir yıllık düzenlenmişti. Sözleşme yenilenme günü 3 Haziran'dı. Dolayısıyla üç ay fazladan oturdum. Orada sıkıntı yok. Ama sonra ev sahibi gelip "hani benim dokuz aylık kiram" demesin diye böyle bir belge hazırlamak istiyorum. Ne yapayım?

 
Elektrik, su vs. üzerinize değilse en son faturaları saklayın. Apartman yöneticisinden apartmana borcunuz olmadığını belirten imzalı kağıt alın (apartman aidati vs. için)

Kira kontratı için de bir belge düzenlenebilir. Bu belge iki tane de düzenlenebilir.
"İşbu belge ekte kopyası bulunan kira kontratının feshi için iki adet düzenlenmiş olup..." diyerekten ev sahibi ve siz imzalarsınız. Bir tanesi sizde diğeri ev sahibinde kalır. O da hallolur. İsterseniz kira kontratının feshini noterde de yapabilirsiniz fakat masraflı olur.
  • mylord  (12.09.14 14:09:08) 
elektrik su doğalgaz telefon vs kapatırken borcu yoktur yazısı alın. kontratınız bir senelikti yeni kontrat imzalamadıysanız 9 aylık kirayı isteyemez. bir ay önceden belirtmeniz gerekebilir ama. garantici adamım ben diyorsanız noterden yazı yollayın ben evden çıkıyorum şu şu tarihte diye


  • argent dawn  (12.09.14 14:22:16) 
Ev sahibiyle sözlü olarak anlaşmış vaziyetteyiz. Ben sadece işi yazıya dökmek niyetindeyim. Sözleşmenin feshedildiğine ve alacak olmadığına dair bir belge yeterli olacak sanırım.

Elektrik ve su benim üzerime değil. Borç kalmadı faturaları ödedim zaten. Orada sıkıntı olmaz.
  • alperz  (12.09.14 15:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.