[]

dsmart - imzalanmamış sözleşme, yollanan faturalar

olayımız şu;

bundan yaklaşık 2 sene önce kurulumu yapacak eleman eve geliyor, çatıya yapılacak bağlantı nedeniyle işin uzayacağını söyleyerek ertesi gün tekrar gelmeyi teklif ediyor. kabul ediliyor. eleman kutuyu ve sözleşmenin bir nüshasını eve bırakarak sözleşmeyi imzalatmadan evden ayrılıyor. ancak eve bir daha uğramıyor.

müşteri hizmetlerine ulaşıldığında müşteri, bayiye yönlendiriliyor. bayi numarasına cevap verilmiyor. müşteri hizmetlerinden de yardım alamayan müşteri pes ediyor.

bir süre sonra dsmart müşteriye fatura yolluyor. müşteri hizmetlerine tekrar ulaşan müşteri, abone olarak göründüğünü öğreniyor. oysa kurulum tamamlanmamış, sözleşme ise imzalanmamış bir şekilde kutu ile beraber müşterinin evinde bekliyor. müşteri yine bir sonuç alamayacağını anlayınca dsmart tarafına bu yanlışlığın düzeltilmesini ve evindeki kutunun alınmasını, dsmart abonesi olmak istemediğini belirtiyor. ancak dsmart bunu abonelik iptali işlemi olarak algılıyor. yine bir sonuç alınamıyor.

aradan 2 yıla yakın zaman geçiyor. dsmart elinde imzalı bir sözleşme olmamasına rağmen fatura yollamayı sürdürüyor, borç da birikiyor. en son icra takibi başlatılacağına dair sms atılıyor. müşterinin bundan izlemesi gereken yol nedir? dsmart elinde sözleşme olmadan icra takibi başlatabilir mi?

 
tüketici mahkemesi. www.tuketici.gov.tr


  • raki masasinin degismez adami  (12.09.14 13:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.