[]

Avrupa da tuvalet kültürü

-Avrupalılar da neden taharet musluğu yok ? Biz de neden var ?
-Bir de avrupada bazı ünlü yerler olmasına rağman sidik kokusu vardı .Avrupalılar dışarıya işemeyi yada sıçmayı ayıp olarak algılamıyor mu ?



 
Ekşicilere göre avrupalılar her gün duş alıyorlar bizimkiler almıyor ya, o yüzden onlar tapılacak insanlar, isterse birbirlerinin üstüne sıçsınlar daha demiz oluyorlar ekşicilere göre duş yüzünden. Duş önemli. Duş.


  • Nohut Bey  (12.09.14 11:41:17) 
evropada gaiiba insanlar sabah kalkinca hacet giderip, el yuz yikamak yerine dusa giriyorlar. o yuzden taharet yok. ama gun icinde nereye s*ciyor bu insanlar merak konusu.

bi taharet muslugunu satamadik adamlara
  • exlibris  (12.09.14 11:45:38) 
Avrupalilarin ve türklerin temizlik algisi cok farkli. Bizde birsey temiz olmasi icin bol su ile yikanmali ve durulanmali. Su akan su olmali. Avrupada ise su cok kritik degil o nedenle sadece tuvalet kagidi kullaniyorlar. Bulasik icin de böyle, bizde bulasiklar köpürtüldükten sonra bol suda durulanir. Avrupada ise bulasik köpüklü halde iken bir havlu ile silinir. Sokaklarda sidik kokusu ile mekandan mekana degisir, genelde cok alkol tüketilen mekanlarda tuvalet bulmak zor ise sidik kokusu olur. Bu türkiye icinde böyle avrupa icinde ayni. Taksimde ara sokaklarda da bu kokuyu duymak olasi. Tuveleti gelen zor durumdaki insan kuytu buldugu yere yapiyor, insani bir davranis, bazen yapacak baska birsey olmayabiliyor. Türkler bircok topluma göre temizlik bakimindan daha önde diye düsünüyorum, hep annelerimizin ögretilerinden geciyor bize. Ama anne kontrolünden ciktigimiz zaman bir fakimiz kalmiyor, otobuslerdeki ter kokanlar, ögrenci evleri felan hep annelerin kontrolünden cikan insanlar yada ortamlar. Memleketimin güzel ve temiz anneleri ...


  • emrahday  (12.09.14 13:22:05) 
Evet, denildiği gibi genellikle sabah kalkınca yaparlar ve üstüne duş alırlar. Günde bir kere yapıyorlar sanırım bu yüzden. :)

Emrahday güzel değinmiş. Ekstradan mesela onlarda bulaşık genelde dolu suda yıkanır (mesela lavabo su ile doldurulur içinde yıkarsın tabağı) biz de ise akan su.
  • secilmis uye  (12.09.14 13:26:37 ~ 13:28:21) 
gönülden bir avrupalı olarak ben de anlamıyorum insanın temizlemek için neden hacetini avuçlaması gerektiğini. türkiye'de tuvalet kağıdı kurutucu olarak kullanılıyor benim anladığım kadarıyla.
açıkçası tuvalet kağıdıyla temizlenmeyi ve mümkün olduğunca sık duş yapmayı tercih ederim.
türkiye'deki bu alışkanlığın daha kötü sonuçları da var, gün içinde yediğiniz şeylerin hepsi elini "boka" sürmüş ve muhtemelen yeterince temizlememiş insanlar tarafından hazırlanıyor.
  • yalnux  (12.09.14 13:29:55) 
galiba en temizi japonlar .
adamlar tuvalet teknolojisinde aşmış.
el değmeden popişi yıkayan klozetleri var.
  • titiraprap  (12.09.14 13:33:49) 
İtalya'da bide var, taharet musluğunu sker atar.
Bir de: eksiduyu.ru
Bir kere gene Londra'da ev bakarken sinirlenmiştim, gene tuvaletinde musluğu dahi olmayan bir evle karşılaştığım için, adam banyoda musluk var diyor, ben de dedim "tuvalet kağıdını da mutfağa koy, götünde bok varken tüm evi bu şekilde daha iyi gezersin." Error vermişti, ne diyo bu a.k. bu Ortadoğulu demiştir
  • freedonia  (12.09.14 13:41:05 ~ 13:43:08) 
Yalnux in dedigi mentalite tam avrupa perspektifi, büyük oranda da dogru. El boka deginde ne kadar sabunla yikarsan yika tam temizlik olmuyor. iki secenek kaliyor ya kicin suyla yikanip kismen daha temiz olmali, yada tuvalet kagidiyla silinmeli el temiz kalmali. El temizligi daha önemli bence. Bir yöntem digerinden üstün degil, temizlik bütün. Kicini suyla yikayip elini iyi sabunlamazsan da kötü, kicini tuvalet kagidi ile silip düzgün dus almazsanda kötü. Yani nasil temizlenirsen temizlen tam anlamiyla düzgün yapmak lazim. Avrupa birsey degil de cinlilerin temizlik anlayisini asla anlayamam.


  • emrahday  (12.09.14 13:44:45 ~ 13:49:30) 
Çünkü insanın boklu bir yerini avuçlaması temizlik değil. Bir yeri temizlerken başka yeri (elini) kirletiyorsun ve türkiye'de insanlardaki el yıkamama(!) alışkınlığı yüzünden biz de risk altına giriyoruz. Belki de elini düzgün yıkamamış bir insanla el sıkışıyoruz ya da dokunduğu yerlere dokunuyoruz.

Ben de sık sık duş almayı tercih ediyorum en azından temiz oluyorum.

yalnux +1 ve titiraprap +1 Japonyadaki sistemden türkiyede olsa bir çok yerde en iyisi o olur o ayrı.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (12.09.14 13:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.