[]

Porto Şarabı Nereden Alınır?

İçimi kolay tatlı şarap almayı düşünüyordum. Biraz eski duyurulara falan baktım herkes porto şarabını ve kavaklıdere tatlı serti önermiş. Anladığım kadarıyla "porto şarabı" içkinin markası değil(gerçi porto diye bir marka şarap da var) Porto'da üretilen bu tatlı şaraplara deniyor. Pek çok değişik marka var sanırım. Bu şarapları Türkiye'de migroslarda bulabilir miyiz? Fiyatları çok uçuk mu?




 
Migros'ta olmayabilir ama Macrocenter'da kesin bulursunuz, fiyatlarını tamamen kafadan atmak şartıyla 30 lira falandır diyebilirim.


  • a d s z p  (11.09.14 23:50:01) 
ben artık şarap fiyatlarını hiç bilmiyor reyonlardan transit geçiyorum ucuz şarap diye bişey yok ki türlerinden biri pahalı olmasın. macrocenter+1 şarapçı adı dicektim de oralarda hepten pahalıdır.


  • mula  (11.09.14 23:52:04) 
sande man, yada graham's port alın deneyin.duty freelerde mevcut, macrocenterda var mıdır bilemiyorum, ama getirtebilirsiniz, fiyatları da en son 20 yıllık graham's port 35 euro civarıydı.ama bence kesinlikle değer.


  • adidas giyen nike iscisi  (11.09.14 23:52:51) 
fiyat bilmiyorum da cihangir'de sıraselviler cad üzerindeki bi iki dükkanda bile var sanırım.

bulması gayetle kolay bi'şey aslında.
  • esas itibariyle  (11.09.14 23:56:17) 
Macrocenter'larda var, fiyatını net hatırlamıyorum ama uçuk bir fiyatı da yoktu. Migros'ta da bir iki çeşit vardı.

Benim de ağzım çok tatlı, ecnebilerin "sweettooth" dedikleri tiptenim. Beyaz şarap içiyorsanız Pinot Grigio'yu, daha güzeli roze için Pinot Grigio Blush'ı öneririm ve Migros'larda var.
  • aychovsky  (12.09.14 00:07:15 ~ 00:07:53) 
uzerindeki etikette adinin altinda nasil ki tipi yaziyorsa (shiraz, malbec, vs.) orjinallerinde "port wine" ya da "vinho de porto" yazar. port yoresinden gelmeyen saraplarda da porto wine falan yaziyor. baska ulkelerde de uretiliyor. bunlar daha ucuzdur.

ozet geceyim: porto, port ibaresi yaziyorsa porto sarabidir.
  • raist  (12.09.14 00:07:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.