[]

Yüksek Lisans yapmak istediğiniz bölümün başkanıyla

tanışıp, bölüme ilişkin sohbet etme şansınız olsa kendisine neler sorardınız?

Konu şu; adamla iş yapıyoruz, ben de onun bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum ve yakın zamanda yine görüşeceğiz. Benim müdürümle bu adam 10 senelik kankito olduğu için beraber yemek filan da yiyebileceğiz. Konuyu öyle zırt pırt tekrar açamam; çünkü kimseyi boğmak ya da "lan acaba torpil mi arıyo" şeklinde yanlış anlaşılmak istemem. Bi kerede ve en doğru soruları sorarak hem kendimi tanıtmak hem de "gerekli" olan konular hakkında bilgi edinip konuyu kapatmak istiyorum. Sorun biraz da şu ki yüksek lisans düşüncesi kafamda yeni yeni şekillenmeye başladı. Dolayısıyla "ne sorulur" konusunda hiç ama hiçbi fikrim yok. (Lisansım o okuldan değil, lisans bölümüm de çok yakın sayılmayabilir). Daha çok prosedürlere ilişkin ya da bilmiyorum işte aklınıza gelebilecek "işime yarayabilir" bilgilere ihtiyacım var sanırım.

Neyse, uzatmayayım. Siz bu tarz güzel bi avantaj durumunda neler sorardınız?

 
master tanıtım günlerinde konuşmuştum ben epey. sağolsun vakit ayırdı. derslerin içeriğini, öğrencilerin çalışmalarını falan gösterdi böyle şeyler yapıyoruz diye. mülakatta şunlar şunlar konuşulur diye tüyo verdi. başvuruya kadar şöyle bir iki paper yazarsan faydalı olur diye detaylarıyla anlattı. bunları gerçi adam çok süper olduğu için ben sormadan anlattı ama hepsi faydası olucak şeylerdi.

gerçi ben sonra oraya başvurmadım, tarihini kaçırmıştım. başka yere gittim. sdflkjsda.
  • snape i başından beri tanırım  (11.09.14 20:38:08) 
yüksek lisansa kabul o kadar büyük bir olay değil. bir de adam sizi tanıyacak, referanslı gideceksiniz, hiç risk görmüyorum.


  • prodeq  (11.09.14 20:39:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.