[]

yeni başlayacaklar için lens

(fotoğraf makinesi için değil insan için)

geçen gün hem göz numaram değişmiş mi öğrenmek hem de lens kullanabilir miyim diye öğrenmek için doktora gittim. numaram halen -1.50 imiş gözüm de lense uygunmuş ama sayın doktor(gerçi kurum kararıdır kesin adama da laf söylemek sitemiyorum)bc değerlerini falan ölçmedi. onun için lens doktoruna görünmen lazım dedi. kabul ettik ama o doktor çıktığı için işin o kısmı yarım kaldı.

ben de zaten çoğu lens bc bile seçtirmediği için doğrudan lens almak istiyorum.

yalnız ilk düşüncem 1 paket günlük lens alıp seviyo muyum bu mereti diye test etmekti ama şimdi kesin severim ben bu işi diyerek aylık almayı düşünmeye başladım.

sevgili lens sahipleri önerileriniz nelerdir. günlük olarak focus dailies, aylık olarak ise air optix aqua veya acuvue 2/oasys düşünüyorum...

 
Kullandıklarım arasında en rahatı ve memnun edeni:

(bkz: focus night and day)

www.cibavision.com.tr
  • iustitia omnibus  (11.07.09 23:35:46 ~ 23:36:22) 
Saydıklarınızın hepsini kullandım, diğer arkadaşın söylediği night & day bana sert gelmişti biraz. Oasys kullanıyorum uzun zamandır, çok memnunum.

Aylık alın bence de direkt.
  • mavi karanlik  (12.07.09 00:13:29) 
ayrıca lensler çok pahalı şeyler değiller artık. alın aylık en kötü gözlük kullanamayacağnız durumlarda takarsınız. ben eskiden spor yaparken takyordum mesela. artık sporu bıraktım paşa gönlüm isterse takıyorum.


  • argent dawn  (12.07.09 01:05:03) 
günlük lens en sağlıklısı. takıyorsun sabah, akşam çıkartıp atıyorsun. bence günlükle başlamak en iyisi. yalnız flashlook'ta içinde 30 değil, 15 oluyor ve fiyatı da 60 tl. üç aylıkların fiyatı ise 50 tl. bir aylık lens satılmıyor artık bildiğim kadarıyla.


  • caylakkiz  (12.07.09 10:04:45 ~ 10:05:33) 
Acuvue advance ya da acuvue oasys iyidir. Başkasını kullanma derim.


  • sesee  (12.07.09 10:15:37) 
zaten almayı düşünüyorsan sana 1 aylık ücretsiz deneme lensi veriyorlar. bence almadan önce öyle yap çünkü her marka lens her gözde aynı rahatlığı sağlayamayabiliyor. ayrıca marka olarak focus u tek geçerim.


  • dracox  (12.07.09 12:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.