[]

Yüksek lisans mülakatı için ne giymeli ve sorulara nasıl cevap vermeliyim?

Arkadaşlar yarın özel bir üniversitenin tezsiz yüksek lisans programı için mülakata gireceğim. 2,71 gibi bir mezuniyet ortalaması ile başvurdum. Sormak istediğim 2 şey var.

1-) Giderken ne giymeli ve traş olmalımıyım?
Aklımda koyu lacivert bir pantolon üzerine beyaz gömlek giymek var ama kravata gerek varmıdır?

2-) Genelde ne sorarlar nasıl bir cevap vermeliyim? Neden yüksek lisans istediğimi veya neden o üniversiteyi istediğimi sorduklarında ne cevap vermeliyim?

 
1. kadın halimle ayağımda kot pantolon, üstümde tişörtle girmiştim. kabul aldım.

2. neden istiyorsun da diyebilirler, teknik bilgi de sorabilirler. daha önce anlaştıkları kişiler varsa elemeye bakıyorlar daha çok. yoksa rahatsın.

neden istiyorsan onu anlat, fazla kasmaya gerek yok. erkeksen "askerlikten kaçmak için" gibi bir cevap verme ama.
  • devilred  (11.09.14 18:45:15) 
özel üniversite ise giyimine dikkat etmen seni diğerlerinden bir tık öne atacaktır bence. traş olmalısın.

neye ne cevap vereceğini bilmem ama aynı anda hem özgüvenli hem de çok istekli görünmen lazım. istekli olacam diye eziklenmemek özgüven patlaması yaşayıp sen kaybedersin goçum tavrına bürünmemek arası bir yerde olmalısın.
  • biyik  (11.09.14 18:49:51) 
gömlek giy istersen. kötü görünmediğin sürece çok sorun olmaz. biraz da bölümle alakalı. iibf ve hukuk ise biraz daha dikkat et. kravatı falan salla, günlük kıyafetle gideceğin okula kravat götürme bence.

dünya ile ay arasındaki mesafeyi soracak halleri yok herhalde. dediğin şeyleri sorarlar. bölümdeki ana konuları sorarlar. sen yl tercih ettiysen ne cevap vereceğini bizden daha iyi biliyorsun. ters cevap verme yani (bunu da mı biz söyleyelim?). neden yüksek lisans istediğini kendin bilmiyor musun? bilmiyorsan biraz düşün, bence bir yere varacaksın. içinden gelenleri söyle, zorla gitmiyorsun umarım. kesin kabul almak istiyorsan biraz hakim olman lazım bölümde ne olup bittiğine.
  • i ve been mistreated  (11.09.14 18:51:36) 
Ben Sabancı Üniversitesi'nin tezsiz bir programına başvurup mülakata gittim.

1- Gömlek ve koyu renk bir pantolon giyerek gittim ama kıyafet meselesini
abartmaya gerek yok, dikkat bile ettiklerini zannetmiyorum. Kravata bence gere yok zaten en fazla 10 dakika sürecektir.

2-Kariyer hedeflerini, programdan ne beklediğini, programı nereden keşfettiğini sorabilirler, bana sordular. Cevap olarak; uzun zamandır yüksek lisans yapmayı düşündüğümü, spesifik teknik ve yönetim dersleri alıp işimde yükselmek istediğimi, programı da kafamdaki üniversitenin web sitesine tek tek bakıp inceleyerek bulduğumu söyledim. Eğitim ve iş geçmişim ile gelecek hedeflerim için uygun olduğunu gördüğümden başvuru yaptığımı söyledim. Sonuç olarak senden daha düşük bir not ortalaması ile kabul aldım :)
  • Lethe  (11.09.14 19:35:40) 
Devilred bir kot bir tisortle guzel olabilen kadinlardan oldugu icin oyle konusuyor, siz ona bakmayin,


  • kosun lan mevzu var  (11.09.14 19:43:05) 
çok iyi bir özel üni değil ise bence hiç kasma. bir de tezsiz ya eskilerden başvuran sayısına bak bence.

giyim konusunda iplemiyor hocalar,
bölümü neden istediğini neden diğerlerini değilde bu yl programını seçtiğini sorabilirler. bir de belki lisans tez konunu. istekli görün yeter. fazla kasmaya gerek yok.
  • filipis  (11.09.14 20:11:05 ~ 20:11:21) 
ben etek-ceket takım giyip gitmiştim. ama zaten sonrasında işe dönecektim. çok seçeneğim yoktu. herkes resmi giyinip gelmişti ama. kotlu kimseyi görmemiştim. mülakatıma giren hocaları önceden tanıyordum. işimle ilgili bir bölüm olduğu için neden bu bölüm falan demediler. işten bahsettik biraz. patronumu falan sordular, selam söylediler. sonra da alanımla ilgili sorular başladı. 7 soru sordular. ve basitte değildi. ama hepsi gündemle ilgiliydi. sosyal bilimler olduğu için 'şu nedir' demediler. 'bununla ilgili ne düşünüyorsun' tarzındaydı sorular. mülakata giren herkese alanla ilgili sormuşlardı. bazılarına 3 soru bazılarına 5 soru.

bu arada iyi şanslar
  • sheridans  (11.09.14 20:23:04) 
yahu hem özel üniversite hem tezsiz, donla gitsen alırlar bence hiç kasma :)


  • Demet  (11.09.14 20:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.