[]

Kömür kullanma, hes doğa katliamı, nükleere tamamen karşı ol

Bugun greenpeace zonguldakta komür santralinde eylem yapmış ordan aklıma geldi.

Kömür kullanma, doğalgazdan çevrim yapma, hes doğa katlimı, nükleer zaten bok.

EE Bu ülkenin enerjisi nereden karşılanacak?

Yüzde yüz yeniilenebilir enerji kullanmak imkansız değil mi?

 
Greenpeace her boka karşı. Yenilenebilir Enerji en fazla % 40-60 oranında kullanılabilir. Ondan sonrası anında kapatılıp açılabilen HES, kömür veya doğalgaz santrali olmak zorunda.


  • harzem  (11.09.14 11:46:01) 
yenilenebilir enerji kullanman için, tasarruftan ödün vermemen gerek. lüzumsuz yere harcanan enerjinin hesabı yapılamıyor. greenpeace bana göre fazla yozlaşmış bir örgütlenme.

zeitgeist belgeselini yapanlar, var olan sistemlere karşı olduklarını ancak bu sistemin bir parçası olduklarını unutmadıklarını söylüyorlar. onu kökten yok etmek yerine dünyaya ve insanların geleceğine daha iyi ışık tutabilmek adına çalıştıklarını da belirtiyorlar.

ancak greenpeace 'istemezükçü' bir kafada. fosil yakıtlara tamamen karşı çıkıyorlar. gel gelelim petrol çıkaran deniz üstündeki platforma veya balina avlayan gemiyi engellemek için de bildiğin benzinli motorla çalışan botla geliyorlar. kullandıkları bayraklar, giydikleri kıyafetler hangi enerjiyle ve malzemelerden üretilmiş acaba? greenpeace'i iyice araştırmadım ama enerji alanında ar-ge ve yatırım yaptığını da henüz görmedim. varsa bravo, yoksa stfu.
  • Huan8  (11.09.14 12:43:42) 
kömür kullanma, hesleri kapa, doğal gaz yok, nükleer desen leş... ee ne kullanalım? mevcut enerji ihtiyacının %99.9 u şu saydıklarımızdan karşılanıyor. bunlardan vazgeçmek mümkün değil ben de isterim doğaya saygılı yenilenebilir enerji olsun.


  • ludovico  (11.09.14 12:53:08) 
soyle bir okudum da cahillik gozumu aldi.

HES yenilenebilir enerji.
%100 yenilenebilir enerji mumkun. Almanya'nin 2050 vizyonu da bu. HES ile yetinen ya da jeotermal gibi enerjileri bulunan Izlanda gibi enerjisinin %100'u (simdi ya da gecmiste) yenilebilir olan ulkeler de var.
Ayrica Greenpeace niye enerji ar-ge'si yapsin?
  • f_d  (11.09.14 13:08:55) 
Burda söz konusu olan pat diye yarin bunlarin kapatilmasi degil, zaten imkansiz, elektriksiz kaliriz. Burada mantikli olan enerji politikalarini olustururken agirligi cevreye zararli enerji üretimi ve yüksek enerji tüketimi yerine verimli enerji ve yenilenebilir enerji üzerine kurulmasidir. Mesela en basitinden tasarruflu ampul kullanimi zorunlu hale getirilir, mevcut ampuller yasaklanir. Almanya politikasini bu sekilde kurdu, birden kestirip atmadi ama hersene daha az disa bagimli, daha cevreci enerji üretiyor, nükleer santralleri kapatiyor. Karbon salinimini azaltti, 100% basari saglanamadi, ve cok zor ama her sene daha iyiye gidiyor. Greenpeace bu konuda sert ama daha orta yolu bulmali, yumusak gecisle her sene yeni cevreci hedefler konmali.


  • emrahday  (11.09.14 13:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.