[]

havayolu pilotlarina biletler ne kadar indirimli?

Sirketlerin politikasi nasil? Senede su kadar mil/su kadar liralik bilet bedava mi diyorlar, yoksa aldiklari tum biletler uzerinden yuzde x kadar indirim mi yapiliyor, biletin kendine aileye ya da direk arkadas/tanidiga alinmasi fark ediyor mu ?

Her sirketin farkli olabilir tabi en cok thy icin merak ediyorum. Digerleri de olur (pegasus, onur air, atlas jet, sun express )

Tesekkurler

 
aileleri ile birlikte ücretsiz uçuyorlar. arkadaşları ve 2. derece yakınları yararlanamıyor diye biliyorum.


  • sttc  (11.09.14 09:30:22) 
@sttc aile cekirdek aile mi anne baba kardesler dahil mi acaba. Bir de aylik senelik belli bir sinir var mi biliyor musunuz?


  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.09.14 09:35:55) 
Bir tanıdığın eşi pegasusta ikinci pilot şu anda. 1 sene olmadı işe başlayalı. Yurtdışı her yer 100 euro imiş fiyat öyle dedi. O yüzden sürekli bir yere gideceğiz dedi. Yani pegasusta ikinci pilotun ailesi için ücret ödeniyor.


  • Dr_Stat  (11.09.14 09:38:13) 
benim de tanıdıgım pegasusta pilot. normal yani 2.pilot değil. eşi ve çocukları iç hat 50 tl, dış hat 50 euro uçuyorlar her yere.


  • bisse  (11.09.14 09:47:54) 
THY'de annen, baban, kardeşlerin, çocukların ve eşin yararlanabiliyor sadece. Halanın kızı dayının oğlu çocukluk arkadaşın yararlanamıyor.

Yıllık bir kota var yurt içi yurt dışı. O sınıra kadar yararlanabiliyorlar.Herbirinin kotası ayrı Bir de işte kıdemin arttıkça kota da artıyor. Eskiden yurtiçinden sadece eş ve çocuklar yararlanıyordu şimsi aile de yararlanıyor olması lazım.

Onun dışında sabit bir bilet ücreti yok aslında. Vergilerini ödüyorsun biletin.

Söz gelimi ist-ant-ist bileti kişi başı 20-30 tl'ye geliyor (gidiş dönüş kesiliyor biletler).

Bunun dışında thy'nin gitmediği bir yere gitmek için plan yaptın diyelim. Misal Burdan Münih'e uçtun oradan londra'ya geçeceksin. THY ile uçmak için münih'ten istanbul'a gelip tekrar londra'ya gitmen lazım ki işkence. Onun yerine star allience üyesi başka bir havayoluyla da münih-londra gidebiliyorsun. Ama bu bletler biraz daha pahalı oluyor. Ha tabi normal bilet paasının 1/3'üne geliyor yine orası ayrı. ist-ant-ist biletine 30 verdiysen buna da mün-lon-mün 120 tl falan verirsin.
  • godsparticle  (11.09.14 09:55:53) 
@Dr_Stat pegasus ile disaridan musteri olarak ben bircok yere 100 euro altinda fiyata ucuyorum bu nasil is? 100 euro maksimum fiyat mi?


  • delifaruk  (11.09.14 09:59:30) 
pegasusta pilotlar dahil tüm uçuş ekibi için eş ve çocuklar iç hat 50 tl dış hat 50 euro .


  • emininsel  (11.09.14 10:17:30) 
Thy çalışanlarına 1 yılı doldurduktan sonra pas bilet vermeye başlıyorlar. 3-4 tane yurt içi oluyor önce, sonra yurt dışı paslar da geliyor kıdem arttıkça. bunlar sadece vergisi ödenerek uçulan biletler.

Zed biletler var. Bunlar da thy'nin anlaşmalı olduğu havayolu şirketlerinden indirimli olarak alınan biletler.

Bu biletlerin hepsinin kullanılabilmesi için uçakta boş yer olması gerekiyor ama. uçak doluysa binemiyosun.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.09.14 10:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.