[]

Grafikerlik..

Şuan lisede grafik ve fotoğraf bölümü okuyan birini düşünelim..
Üniversite eğitimini de alacak..

Bu kişinin ortalama üstü maaş alabilmek için ne tür yerlerde çalışması gerek..
Şimdiden bir kariyer planlaması yapması ve buna göre hareket etmesi iyi olur diye düşündük..

Bu konularda bilgisi olanlar var mıdır?

Teşekkürler..

 
Reklam ajanslarında grafiker olarak çalışması gerekir, başka ne olabilir ki?
Üniversitede de reklamcılık okur.

  • secilmis uye  (10.09.14 21:30:48) 
reklam ajanslarında çalışır,
ekstra olarak da freelance işler alır.

logo, katalog hatta web tasarım (yazılım kısmı değil, psd kısmı sırf) vb. şeyler yapar.
  • tchuck  (10.09.14 21:32:05) 
görsel iletişim tasarımı olarak araştırabilirsiniz. Ben de bu sene bu bölüme başladım. Bakalım artık :p


  • oğlum çok zor lan  (10.09.14 21:41:12) 
Grafik Tasarım & Görsel İletişim Tasarımı gibi bölümlerde okuyabilir. Şu an Görsel İletişim Tasarımı okuyup, aynı zamanda çalışıyorum. Ortalamanın üstünde de ücret alıyorum. Yaptığım iş ise mobil & web arayüz tasarımı.

Reklam ajanslarında veya kaliteli girişimlerde rol alabilir.
  • tatlar kacti  (10.09.14 21:44:03) 
Yukarıda yazılanlar son derece eksik bilgiler.

Bi kere sağlam bir grafiker olmak isteyen aday evvela film/repro şirketinde en az 3 ay staj yapmalıdır. Montaj öğrenmelidir. Artık film çıkışı kalmayıp, direk kalıplara baskı yapıldığından o işi yapan muadil firma ne ise orada çalışmalı, araştırma yapmalı, öğrenmelidir.

2. Olarak da, sürekli iş yapan ve en az 4 +1 makinesi olan bir matbaada en az 1 ay staj yapmalıdır. Montaj ve kağıt ebatları vs hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bu süre zarfında kağıt satıcıları, bıçakcılar, selofancılar vs vs matbaaya destek veren yan firmaların neler yaptıklarını da öğrenmelidir.

Bunları yapmadan öyle "reklam ajansında öğrenirsin" falan... Nereye öğreniyosun arkadaşım reklam ajansında bilgisayarın başında??? Neyi öğreniyosun??? Yukarıda saydıklarımı yapmayan grafiker "light" grafikerdir.

Bu söylediklerim masaüstü yayıncılık için geçerlidir.
  • ljungberg  (10.09.14 22:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.