[]

Tezsiz yüksek lisans sonrası yurtdışında doktora olur mu acaba?

Türkiye'de olmuyor biliyorum ama yurtdışında oluyor mu?




 
Türkiye'de olabiliyor, yurtdışında da olabiliyor. Ama her okulda olmuyor işte. Bazı okullar kabul ediyor, bazıları kabul etmiyor. Yaptığınız tezsiz yüksek lisansın ders içeriklerine ve okuluna göre değişiyor biraz da bu kabul edip etmeme olayı.


  • bazilika  (10.09.14 19:38:26) 
Türkiye'de nerede oluyor? Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 2013 yılında değişti ve şu madde var.

"Doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya tezli yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55, lisans diplomasıyla başvuranlardan 80, standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir."

Öyle okulların kafasına göre belirleyebildikleri bir şey değil bu.
  • envanterbilanco  (10.09.14 19:56:51) 
@bazilika Hangi okul alıyor böyle hiç görmedim?

@benaaymi Bu doğru olabilir fakat bütünleşik doktora tarzı bir şey olmasın? Çünkü onlar baya uzun oluyor. Yani yüksek lisansı ve doktorayı birlikte okumuş oluyorsun aslında.
  • secilmis uye  (10.09.14 19:58:54) 
Türkiye'de Bilgi Üni. Tezsiz Mimarlık Programı mezunları geçtiğimiz senelerde de, bu sene de İTÜ'de doktoraya girebildiler. Bunlar benim bildiklerim, belki başka okullarda girmiş olanlar da vardır.

@envanterbilanco "bir lisans VEYA tezli yüksek lisans" demiş orada. VE deseydi dediğiniz geçerli olurdu. Ha yok illa olmaz derseniz onu da doktoraya kabul eden hocalar düşünsün.
  • bazilika  (10.09.14 20:31:19 ~ 20:31:30) 
Oluyor. Bir arkadaşım İşletme Tezsiz Yüksek Lisans'ından sonra Wayne State University'de doktoraya gitti.


  • aychovsky  (10.09.14 20:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.