[]

ssd laptop harddiski boyutları standart mıdır?

Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde laptopum yavaşladı diye bir başlık açmıştım, ssd hard disk takarsan hızlanır diyenler oldu. Bugün de birkaç kişiye daha sordum i7 işlemci varsa ssd harddisk uçurur seni dediler.

Lakin soru şu; herhangi bir ssd harddisk olur mu? laptopu açıp harddiskin olduğu bölmeyi gördüm fakat markası modeli nedir anlayamadım, gerekirse tekrar bakarım. Önemli olan benim laptop ssd harddiski görür mü, görürse hızlı çalışmasını destekler mi? Ne gibi bir şey almalıyım? (havada kalmış bi soru olabilir, ayrıntı isterseniz sorun, ona göre cevaplayayım)

 
öncelikle SSD dediğin şey hard disk değil. teknoloji farklı.

notebooklarda kullanılan HDD'ler -hard disk- 2.5 inç boyutunda. SSD'ler de global olarak direkt 2.5 inç boyutunda. alıp masaüstü kasanın içine takmak istesen mesela 3.5 inç çevirici kullanıyorsun.

yani, herhangi bir SSD boyut olarak sorun çıkarmaz. ama senin notebookunun modeli ne? bağlantı ara birimi olarak sata II mi yoksa sata III mü kullanıyor? SSD'ler sata III'ün tüm potansiyelini sonuna kadar kullanabilecek kapasiteye sahip. sata II'ye bağlasan da -şu an benim notebookum sata II bağlantı sağlıyor ve SSD takılı- baya performans farkı olacaktır. ama o noktada tabi vereceğin fiyat ve alacağın performansı karşılaştırman açısından farklı bir değerlendirme ölçütü olur o.
  • jacknife  (10.09.14 16:54:46 ~ 16:59:52) 
@jacknife evet sata II mi III mü onu öğrenmem lazım ama nasıl anlayabilirim?
Bilgisayar casper, özellikleri şöyle:

Intel® Core™ i7
2.80GHz Turbo İle 3.46GHz
640M
4 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Sabit Disk Kapasitesi 640 GB
İşlemci Markası INTEL
Ekran Kartı Hafızası 2 GB
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli GT420M Optimus
Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
Monitör Tipi WXGA
Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
Optik Sürücü DVD±RW Dual
Ağırlık 2.8 KG
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
  • safepassage  (10.09.14 17:00:55) 
sata 2 mi 3 mu oldugu cok cok onemli degil, su bakimdan: ssd her turlu inanilmaz fark yaratir, 2 ile de 3 ile de uyumlu, 3 ise daha fazla verim alirsin tabi ama harddisk'e gore zaten baya fark olur.

seninki muhtemelen 3'tur. anakart bilgisi lazim ama, i7 islemci koydularsa, 2 olmasi biraz dusuk ihtimal.

onun disinda, cdrom'u kullanmiyorsan, cdrom'u cikartip, ufak bi aparat alip, oraya da harddiskini takabilirsin. ben oyle kullaniyorum.
  • she was my baby  (10.09.14 17:05:29) 
CNL.I640-8M35P modeli falan seninki. ya da en azından sırf ekran kartı farklı bir model. bakındım, bulamadım bağlantı arabirimini. ama i7'nin 1. nesilini koymuş olsalar da öküz değillerse herhalde 2011 civarlarında sata III ara birimi de koymuşlardır diye düşünüyorum.

casper'ların kasasını açmak diğer markalara nazaran çok daha kolay. SSD takmak dışında 1-2 tane daha çözüm yöntemi var. kasayı açmaya cesaret edebilirsen eğer haber ver, anlatırım.
  • jacknife  (10.09.14 17:06:28) 
SDD'leri herkes HDD yerine taktığı için boyutları uyumlu oluyor. Ben Sandisk almıştım. HDD'ye göre biraz daha inceydi. Aradaki farkı kapatmak için yapıştırmalı bir ara parça çıktı kutusundan.


  • zombi  (10.09.14 17:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.