[]

ahzu kabze yetkisi iptali

bir icra dosyası için mahkemeye harç olarak 5 lira yatırdık avukatta ben dava sonunda paramı karşıdan zaten tahsil edicem sorun yok diyerek yatırdığımız parayı çekmeyeceğini bizim alabileceğimizi söylemişti, bizden sadece 1500 tl para aldı. şimdi ise laf arasında mahkemedeki para var e birde karşıdan alacağım var falan diyor toplamda 20 bin liraya yaın bir para kazanma peşinde oysa bizim yatırdığımız parayı çekmese bile 15 bine yakın kazancı olacak. bu dava yargıtaylık olacak büyük ihtimalle ben bu avukatın bu parayı almamasını nasıl sağlarım. vekalet alırken ahzu kabze olmazsa olmaz sen aban güvenmiyor musundan giren çıkan biriydi iyi dedik verdik şimdi ne yapılabilir?




 
değişiklik gereği ahzu kabza yetkisi hariç olmak üzere demedikçe genel vekaletname ile de avukatlar para tahsili yapabiliyorlar.

onun dışındaki konuyu anlayamadım.
  • dahili meddah  (10.09.14 16:05:13) 
onceden almayacağını soyledıgı mahkeme harcını şimdi almak istiyor avukat ve ben bu parayı mahkemeden çekemesin istiyorum ne yapılabilir sorum bu aslında.


  • hayvan gibi yazar  (10.09.14 17:01:46) 
harç dediğiniz sanırım teminat olarak yatırıldı? avukatın ücreti dışında kalan, müvekkile ait bir paradır bu. almaya hakkı yok. işlem sonunda paranın iadesi aşamasına gelindiğinde avukat bu parayı almış veya almaya kalkıyorsa müdahale edip avukattan bu parayı her halde icra veya dava yoluyla tahsil edebilirsiniz. ancak başlangıçta sadece karşı taraftan ücret alacağına ilişkin bir anlaşmanız sözlü olarak mevcutsa da avukatlık kanununa göre avukatın ücretsiz iş yapması, sadece karşı taraf vekalet ücreti ile çalışması mümkün olmadığından buradaki parayı sizinle arasındaki ücret olarak kararlaştırıldığını ileri sürebilir. avukatın ücret alacağında ise hapis hakkı olduğundan parayı öncelikle kendisi alabilir.

en sağlıklısı geç de olsa avukatlık sözleşmesi yapmanız. ne alacak, kararlaştırmanız. veya ahzu kabz yetkisini iptal ettiğinize dair, vekaleti verdiğiniz notere başvurmanız gerekecek. azil çözüm olmaz. haklı nedenle azil olmadıkça avukat ücretini yine dava yoluyla alabilir.
  • pomolilik  (10.09.14 18:22:05) 
dava için bizden 1500 tl para aldı ipotek fekki davası bu. dediğiniz gibi harç parası ipotek kaldırılması için yatırdık. bankadan ben alıcam zaten yüklü miktar siz 1500 verin yeterli demişti ilk başta. şimdi bankadan alıcam ve harç parsınıda alıcama döndürmeye kalkıyor işi. bizden aldığı 1500 tl nın makbuzu var. dediğiniz gibiyse o paraya dokunamaz o zaman.

ben mahkeme kalemine ya da vezneye bud urumu bildirip ödemenin engellenmesini isteyebilir miyim?
  • hayvan gibi yazar  (10.09.14 18:59:12 ~ 19:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.