[]

akreditif işlemi-bilal'e anlatır gibi

yine ben.. bu defa basit ve kısa:

akreditif ile bir şirkete ürün satabilmek için vergi mükellefi ya da şirket mi olmak gerekli?


 
evet


  • silent storm  (10.09.14 15:12:44) 
tabi evet. sonuç olarak ihracat bu anladığım kadarıyla. iç piyasada kullanılan bir ödeme şekli değil akreditif. ya da ben olduğunu bilmiyorum diyeyim.


  • gece lampulu  (10.09.14 15:14:57) 
@gece lampulu; akreditif kağıt üzerinde bakıldığında iç piyasada da kullanılabilen bir araçtır. fakat detayı çoktur, masrafı vardır vs. gibi sebeplerden dolayı kullanılmaz. yoksa dediğim gibi kullanılamaması için bir sebep yok. sadece bilgi amaçlı yazmak istedim.


  • silent storm  (10.09.14 15:18:44) 
@silent strom dostum eyvallah. sorun yok. ihracat için genelde zaten ama ben de iç piyasayı bilmiyorum kendi şirketimde gördüğüm hiç olmadığı, açık hesap veya çek ile döner iç piyasa. o sebeple yazdım.
masrafı yurt dışında da var zaten biliyorsun, bir dünya düzeltme ister bankalar ota boka! :)

  • gece lampulu  (10.09.14 15:21:55) 
peki sevgili @gece ampulu ve @silent storm, bir şirket mensubu ya da sahibi olmadan yurt dışına ürün satışı için karşı taraftan akreditif ya da benzeri bir teminat istemenin hiç bir başka yolu yok mudur?


  • shubulubapshubaptishaluva  (10.09.14 16:00:14) 
peşin ödeme dışında yok maalesef :) bpo vs. gibi sistemler var artık, fakat her durumda şirket gerekecek. şahıs adına çek vs. de göndermezler.

daha önemlisi şu, tabii malın durumunu ederini falan bilmiyorum ama, şahıs olarak ticari malın ihracat gümrük çıkışını yapamayacaksınız. karşınızdaki profesyonel bir firma ise bu konuda da sıkıntı olacaktır.

daha detaylı bilgi verebilirseniz ona göre çözümler önerebilirim.
  • silent storm  (10.09.14 16:45:28) 
@silent storm yazmış. kişiye göndermezler.


  • gece lampulu  (11.09.14 10:35:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.