[]

İstanbulda oraya mı gitsek buraya mı gitsek sorusu

Kuzenimle istanbulu gezmeye niyetliyiz. Kendisi bu sene okumak için geldi, yani şehre yabancı. Ben ise istanbul büyüme olmama rağmen tarihi yerlere gitmemiş bir yüz karasıyım.
Öğrenci olmamız ve okul masrafları sebebiyle de pasomuzun götürdüğü yere gitme niyetindeyiz.

Ya yerebatan sarnıcına ya da miniatürke gidelim diye düşündüm. Hangisi daha güzel olur? Akşam da dönüşte eminönünde balık ekmek yemek gibi bir isteğimiz var.

Sarnıç ayasofyanın yanındaymış. Acaba bugün miniatürke gitsek de yarını sarnıç-ayasofya-sultanahmet üçlüsüne mi ayırsak?

Ya da buraya mutlaka gidin!! dediğiniz bir yer var mı? Onu da listemize ekleyebilirim. Gezi bloglarının arasında kayboldum. :(

Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler.

Edit: Cevab olmadığına göre biz de kırar dizimizi evde otururuz. Olsun cannız sağ olsun. :(

 
Yerebatan Sarnıcı Sultanahmet'te olduğundan, o bölgeye bir tam gün ayırmanızı, balık-ekmek olayını da eminönünde aradan çıkartmanızı tavsiye ederim. sultanahmet-gülhane-eminönü yürüyerek kat edilecek mesafeler ama tramway ile de geçebilirsiniz. topkapı müzesini ve istanbul modern sanatlar müzesini de gezebilirsiniz gitmişken.

miniatürk'e de bir gün çok. iki saatinizi falan ayırın. ama sıcak hava, açık hava mekanı- 4'te falan gidin., 6'ya kadar açıkmış. ordan pierre lotti'ye geçebilirsiniz. haliç yakın, haliç civarında oyalanabilirsiniz falan.

hiç gittiniz mi bilmem ama karşıya çengelköy-kanlıca taraflarına da geçin. çengelköy'de yan taraftaki fırından sıcak börekleri alın tarihi çınaraltında birer çay için, kanlıcada yoğurt yiyin. anadolu kavağı'na geçin, orda da güzel vakit geçirilir. bu arada vapurlardan biri tüm bu yerlere ve karşı istikametlerine git-gel yapıyor, pasonuz da varmış, değerlendirin.

klasik istanbul'u kuzeninize en iyi böyle tanıtırsınız. :=) iyi eglenceler..
  • vejeteryanvampir  (10.09.14 14:58:31) 
kapalıçarşı, sarnıç vs erken saatte giderseniz dönün galata tarafların geçin, etraftaki sokakları gezin. köprü altında bir yere oturup dinlenebilirsiniz de. oradan eminönü'ne geçmek de kolay. akşamüzeri balık ekmek yaparsınız, oradan da dönersiniz işte.


  • xenophobe  (11.09.14 02:44:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.