[]

Macbook Pro'ya Windows 7 kurmak

Selamlar,

Azıcık uzun ama bi el atın delirtecek beni.

Kardeşimin macbook pro'su ona işyeri yenisini aldığı için boşa çıktı. Benim emektar makinamdan kat kat iyi olduğu için geçiş yapayım dedim ama 1 haftadır ızdırap oldu.

Paso grafik programları yüklü olduğu için formatlayıp Mac Os X Mavericks yükledim. CD Rom Bozuk olduğu için kendi makinamda bootable win 7 usb'si yarattım macbook görmedi bunu (alt tuşunu basarak açtım ama sadece hdd yi görüyor)

Daha sonra mac'te boot camp assistant kullanarak bootable usb hazırlamak için saatlerce uğraştım, en son info.plist dosyasını editleyerek bootcamp'i açtım, bu sefer bootcamp çöktü ve açılmadı.

"sudo codesign -fs - /Applications/Utilities/Boot\ Camp\ Assistant.app" komutuyla bootcampi çalışır hale getirdim.

Mac'te bootable usb ve başka bir flaşa da windows destek yazılımının atılmasını sağladım.

Ama açılışta gene bootable usb'yi görmüyor.

Ayarlardan "startup disk" bölümüne girdim, usbyi gene görmüyor.

Bootcamp'te en altta "remove windows 7" seçeneği çıkıyor sadece, normalde "install or remove windows 7" seçeneği çıkması lazım.

Bu makinaya ben nasıl windos 7 kuracağım ?

MacBook Pro (13-inch, Mid 2009)

 
Bu kadar anlattiktan sonra usb stick de sorun var diye düsünüyorum. PC de dene bootable mi?
Bootcamp üzerinden yükleme yapmak cocuk oyuncagi cunku.

  • VIPCH  (10.09.14 12:00:39 ~ 16:27:56) 
usb'de sorun yok, os x mavericks'i de aynı 16gblık toshiba bellekten kurdum, usb portundada sıkıntı yok, zaten 2 port var ikisini de denedim. internette benim durumumda takılanlar olduğunu gördüm, galiba mavericks'in pisliği bu.

edit : windows yüklü makina bootable olarak görüyor.
  • kimlanbu  (10.09.14 12:53:11 ~ 12:53:49) 
gecenlerde ayni problemi ben de yasadim ve internette uzun arastirmalarima ragmen bir sonuc bulamadim. bunun uzerine parallels ile sanal makina kurmak daha pratik geldi.


  • co2s2  (10.09.14 12:54:16) 
wm vare fusion ile sanal makine kurun bence
internet, email gibi günlük işleri macostan yapın, işle ilgili gerekli sanırım windows, istediğinizde açar, istediğinizde kaparsınız

ben yazılımcıyım, java, c gibi işleri macos'a taşıdım, mssql, .net gibi işlerde açıyorum 2 dk sanal makineyi, işimi halledip kapatıyorum.
  • cruseo  (10.09.14 12:57:53) 
Benim iş de embedded programlama üstüne olduğu için bütün ide'ler, derleyiciler, sürücüler windows ortamı için. Haliyle mac os kısmı sadece kişisel işlerimde kullanılacak.

Galiba çözüm sanal makina, umarım hızı tatmin edici olur.
  • kimlanbu  (10.09.14 13:06:19) 
hem yarın bir gün xcode kurup, ios için app de yazarsınız madem yazılım geçmişi var :)


  • cruseo  (10.09.14 13:11:47) 
ntfs değil, bootable usb'yi macte hazırladım zaten.


  • kimlanbu  (10.09.14 13:13:57) 
@cruseo, xcode kurmak zorunda kaldım zaten, "codesign" komutunu çalıştırmaya çalışınca SS yükletti :)


  • kimlanbu  (10.09.14 13:16:56) 
@kimlanbu

usb de sorun var derken bootable degil diye kast etmistim. Tahminim hata %80 oarada yatiyor.
  • VIPCH  (10.09.14 16:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.