[]

KYK ile ilgili birkaç soru

1) eylül 2016'da bitiyormuş kredim. o saatten sonra istesem de alamaz mıyım? burs değil kredi, dikkatinizi çekerim. hani "abicim vericem bi şekilde" desem, iki senecik daha alamaz mıyım? olabilemez mi?

2) şubatta bana iki aylık verdiler tek seferde. sanırım her sene bir kez oluyormuş bu. iki aylık veriyorlar ama sonraki ay da veriyorlar, yani ekstra oluyor verilen. 2015'te de şubat ayında mı verilir o?

3) ödeme başlangıcı ekim 2019 olarak görünüyor. o aydan itibaren, aylık atıyorum 350 lira olarak falan geri ödemem gerekiyor di mi? ödeyemezsem? mesela 2020'ye kadar bekletsem ben onu, ya da 2021? bu süreçte faiz mi biniyor, binerse ne kadar?

4) kredi de burs da yılın 12 ayı veriliyor değil mi? şu ana kadar hiç aksadığına denk gelmedim ama bir ara kaydımı sildirdiğim için kesilmişti falan. emin olayım istiyorum.

 
2 ve 4) sıkıyorum: ocak'ta almadığın için şubat'ta 2 aylık almışsındır. normalde aylık.


  • esas itibariyle  (10.09.14 00:50:35) 
1) vermezler.


  • oğlum çok zor lan  (10.09.14 00:51:38) 
4) sınıfta kalmayan biri olarak yaz kış aldım


  • ceycey e  (10.09.14 00:59:12) 
okul bitince mastera yazılıp master kredisi alabilirsin.şu an 600 tl. mastera kabul almak için ales'e yds'ye girmen, 3 ve üzeri bi ortalama yapıp iyi ingilizce bilmen gerekiyor. yok sikko bi üniversitede olsun dersen daha düşük şartlarda da yapabilirsin.

ödeme zamanı gelince erteletebiliyorsun. birkaç sene erteletme hakkın var sanırım.

kaynak: kendim. dilekçe yazıp sizden master kredisi alıyorum hala, öğrenciyim, hem de işsizim yazıcaksın adamlar da kredinin ödenmesini 1 sene geciktirecek.

kredi atıyorum ms. 1 yılında ocakta başlar, aralıksız olarak ödenir, ms 4 yılında eylülde biter. garip ama böyle.
  • i ve been mistreated  (10.09.14 01:00:11 ~ 01:01:19) 
2. banka kaydını geç yaptığın için ocakta alamayıp şubatta ikisini birden aldın. her sene öyle verilmiyor.
4. ilk sene ocakta başlayıp mezun olduğun sene eylülde bitiyor.

  • Lim5  (10.09.14 01:09:43) 
hayir 3 ay falan almadim ben cunku kaydimi sildirdim. aradaki aylar icin hicbir sey almayacagimi ve kalanini kredi olarak vereceklerini soylediler.

hatta sonra 600 yatinca duyuruya sordum bu ne diye, baskalarina da oldugunu gordum. sanmiyorum bir onceki ay icin verildigini. oyle olsa 900 veya 1200 falan vermeleri gerekirdi.

ayrica bursum ogrenci olmadigim icin kesilmisti, bu durumda neden gecmise donuk odeme yapsinlar ekstra para verdikleri halde?ben kaydi haziranda sildirdim, burs kasimda mi ne kesildi. iki ayin parasi degil o yani. bence.
  • pescador  (10.09.14 01:24:39) 
internetten sözleşmeyi 24 kasım mı neydi o tarihten önce imzalayanlar veya işlemini tamamlayanlar 7 ocakta ilk kredilerini aldılar. daha sonraki tarihe kalanlar 7 şubatta ocak+şubatı aldılar. bizde durum bu.


edit: 25 aralıkmış tarih. ben geçen sene almaya başladım ama bu daha önceki senenin. aynen bu bahsedilen durum. www.egitim-dunyasi.net

ne zaman ödenecek kısmı.
  • Lim5  (10.09.14 01:29:46 ~ 01:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.