[]

Kasan laptop

yaklaşık 4 aydır keyfimin içine eden bir laptopum var. Film izlerken kasıyor, mozillada gezinirken kasıyor, harici hdd kopyalama yaparken ya kasıyor yada önce 30 sn. gösterip sonra 6 saat filan diyor aq.
Napıcam ben bununla nedir derdi?

Asus, Core 2 Duo, 4 gb ram,win 7.

Format attım yine olmadı. Isınıyor diye olabilir sanıyorum ama buza mı yatırayıım amk. napayım buna.

 
açabiliyorsan eğer, içini aç. fanlarını temizle. tiner al. işlemci ve ekran kartının üzerinde eski kalan termal macunları tinerli bir bezle sil. yeni bir termal macun al ve de onu uygula.

bilgisayarının modelini ve gerekli aratma kelimelerini kullanarak google'da bu dediklerimi gösteren videoları arat. bulma ihtimalin var.
  • jacknife  (09.09.14 23:34:09) 
üstte denenler artı w8 artı ssd artı 50 liraya aluminyum sogutucu
yalnız bunların hepsi 200ü bulur

  • partizan  (10.09.14 00:15:46 ~ 00:17:17) 
iki ihtimal var. ya ısınıyor ve bu sebeple işlemciyi haşladınız ya da zararlı bi yazılım arka planda çalışarak bilgisayarın kasmasına sebep oluyor.


  • maxhoper  (10.09.14 00:17:51 ~ 00:18:14) 
Büyük ihtimalle işlemci artık çok ısınıyor ve bu yüzden saçmalamaya başlamıştır. Soğutucu alınabilir. Bilgisayarın altına yükseklik (silgi, kumanda gibi) koyarak arka tarafı biraz yükseltseniz o bile fayda eder. Buna ilave olarak SSD takarsan uçuşa geçiyor makina.


  • zombi  (10.09.14 10:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.