[]

Lens kullanımı için yardım lütfen

Arkadaşlar lens kullanmaya yeni başladım ve zar zor takıyorum takmaya üşendiğim için de 1 hafta kadar takmadığım oluyor. En son solüsyona koydum 1 hafta bakmadım yavrulara. Şimdi benim merak ettiğim kullanılmadığı sürece solüsyonun içinde kaç gün kalır? Kullanılmadığı halde solüsyonu değiştirmeye gerek var mı? Bir de bu lensler günlük ve her çifti 1 ay kullanmamı söylemişlerdi. O kullanılmayan 1 hafta 1 aya eklenir mi? Yoksa taksan da takmasan da 1 aydan sonra o çifti atmak mı gerekir?




 
son sorunun cevabını ben de merak ediyorum yeni 2 kutu alıcam 1 ay takıp devamını askerden sonra takmayı düşünüyorum. bi sakınca olmaz sanırım.


  • acukali ekmek  (09.09.14 23:11:18) 
1 aylık lensi minimum 3 ay kullanıyorum ben. olmadığından değil de o lensle samimiyeti kurduktan sonra atıp yeni lens açmak ihanetmiş gibi geliyor. tabii siz böyle yapmayın.

ben de ilk lens takmaya başladığımda üşeniyordum vakit kaybı diyip gözlüğü kapıyordum. ama üşenmeyin. taktıkça alışacaksınız. ilerleyen zamanlarda aynaya bile bakma ihtiyacı duymadan takabileceksiniz.

eskiden haftada bir solüsyonu değiştirirdim. şimdi akıllandım her akşam lensi çıkarmadan solüsyonu yeniliyorum. siz de böyle yapıyorsanız lensin aynı solüsyon içerisinde 1 hafta durmasının sakıncası olacağını sanmıyorum. kaç gün kalabileceğini bilmemekle birlikte ilerleyen zamanlarda lensin kuruyacağını düşünüyorum.
  • okuyamıyom ben ya  (09.09.14 23:19:32) 
Ben kaptaki solüsyonu 2-3 haftada bir yeniliyorum. Lensi takmadan önce de bi güzel ovalıyorum solüsyonla. Bir çift lensi bir yıla yakın kullandığım oluyor. Tam 30 günün sonunda lens igrenç bi hale geliyor mutlaka atmalısın diye bi şey yok. Bu biraz da tüketimi arttırmak için bi taktik, son kullanma tarihini erken yazarlar ve sen yenisini almak zorunda kalırsın. Çöpe at beni deyip kuruyup batana kadar kullanıyorum yani. 4 yıl oldu bi sorun yaşamadım.


  • uepuey  (09.09.14 23:37:46) 
10 yıldır lens kullanıyorum. ilk başlarda zorlanmak normal ama alışırsın.

lensler, solüsyon içinde kullanılmadan 1 ay bekleyebilir. kullanım süresini olarak 1 ay veriliyor . gözlerin lenslerden daha kıymetlidir. batma, yanma durumunda lensi yenilemelisin.

lenslerini yenilerken kullanım süresini hesapla, solüsyonda beklettiğin zamanı düş.
  • naturelist  (09.09.14 23:52:44 ~ 23:53:35) 
lenslerin kullanim suresi bir aydir. tas catlasa bir bucuk aya kadar esnek kalirlar -ondan sonra batar dururlar gozune. kullanim suresini uzun tutma.

burada lens suyunu birkac haftada bir degistirdigini soyleyen insanlara hayret ettim acikcasi, hic urkmuyorlar mi gozleri mikrop kapacak diye? ben solusyona parmagim degdigi anda bosaltiyorum. yani isterse gunde uc kere olsun, lens suyunu yeniliyorum.

lens kabini da periyodik olarak kaynar su ile yikamak gerek. yikadiktan sonra lens suyunu icinde beklet. aksam olup lenslerini cikarma vakti gelince de o suyu tazele, yeni lens suyu koy.

o solusyonlar buffer solution dedigimiz solusyonlar -belli bir pH degerine sahip, belli bir kompozisyona sahip seyler. kapagini acik birakirsan iceriginde her ne varsa buharlasabilir, mikroplanir, tozlanir, kompozisyon degisir. bu yuzden belli bir kullanim suresi vardir lens solusyonlarinin da.

kullanmiyorsan da en azindan uc gunde bir degistir solusyonu.
  • federer  (10.09.14 00:06:13) 
normalde haftalık olarak satılan acuvue oasys lens kullanıyorum yaklaşık 4-5 senedir. günlük kullanım süresi ortalama 16 saat (sabah 8 - akşam 12)

lens kabındaki solüsyonu her gün yeniliyorum ve lenslerle kesinlikle uyumuyorum. zaten uyuyunca direk kuruyor lensler ve gözümü de ciddi acıtıyor.

her 1 çift lensi diğer arkadaşların da uyguladığı gibi, batma, bulanma gibi bir durum oluncaya kadar kullanıyorum. genelde 1,5-2 ay gibi bir zamana tekabul ediyor bu da. 2 aya yaklaşınca hiçbir sorun olmasa bile ne olur ne olmaz diye yenisiyle değiştiriyorum.

bence düzgün bir şekilde bakımını yaptıktan sonra üreticilerin söylediği sürelerden biraz daha uzun kullanmak mümkün.
  • basliklari ust uste okumak  (10.09.14 00:11:15) 
Ben en iyisi bugün bir bakayım yavrular ne durumda diye olmadı bir takayım korkunun ecele faydası yok öğreneceğiz kolayca takıp çıkarmayı. Ama şu solüsyonu değiştirmiyorum yok 1 yıl kullanıyorum diyen arkadaşlar lens dediğin kaç para gözünün değerinin yanında yapmayın etmeyin bence.


  • hazel  (10.09.14 08:45:24) 
Aman ne çok sormuşum. Yıllardır lens kullanan biri olarak kendi sorduğumu okurken sıkıldım. Belki okuyan olur lens kullanmaya çok kolay alışılıyor ve alışınca da bırakılnıyor.


  • hazel  (14.12.20 03:03:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.