[]

Günde 1,5 saat yürüyerek göbek erir mi?

S.b




 
yediklerine dikkat edersen, daha doğrusu sağlıklı besinler alırsan 2 haftada bile fark etmeye başlar. 2 kural önemli;

1- düzenli ve git gide artan tempolarla yürümek.
2- sağlıklı beslenmek. istersen dünyayı ye, yeter ki sağlıklı ve görece doğal olsun. ekmek tüketimi de ayarında olsun, yani insan gibi.
  • brotha b  (09.09.14 21:11:15) 
beslenmeye dikkat etmeden olmaz.


  • halanne  (09.09.14 21:20:30) 
50 yaşının altındaysan veya 120 kilonun altındaysan fayda etmez yürümek. zaten yürümen hoplaman zıplaman lazım. yürüme yaşlıları zinde tutmaya yarayan bi şey, vücudu rolantiye almak gibi yani. senin zorlaman lazım.


  • icim urperiyor  (09.09.14 21:29:26) 
gelen cevaplar karşısında şaşkına uğradım. "erir!" diyemem, öyle bir yetkim yok ama sana kendi hikayemi anlatayım.

17 yaşındayım. sabah 3-4 poğaça, öğle arası yarım ekmek tostla birlikte yarım litre ice tea içiyorum. eve giderken 1 şişe ice tea ve çikolata alıyorum. annem aşçı o zamanlar, bize bir sürü yemek kalıyor. akşam yemeğinde 4 kişilik ailenin rızkını tek başıma gömüyorum. haftada 2-3 gün tatlı da oluyor muhakkak. yakın arkadaşım da benzer durumda.

ama ikimiz de taş gibiyiz. okula yürüyerek gidip geliyoruz çünkü. evlerimiz 25-30 dakika mesafede, günde 1 saat ediyor.

yaş 20. 17'ye oranla daha sağlıklı besleniyorum ama haftada bir saat yürümüyorum bile. göt göbek aldı yürüdü.

***

yürüyerek göbek eritebilir misin bilmiyorum ama yürümenin metabolizmayı hızlandırdığını ve her yaştan insan için en basit, en ideal, en güzel egzersiz şekli olduğunu söyleyebilirim. yediklerine dikkat etmen, uzun vadede senin için faydalı. ama kilo olarak değilse bile başka şekillerde eminim faydasını görürsün. 1,5 çok bile. iki gün sonra sıkılıp bırakırsın. öyle yapacağına her akşam yarım saat yürü. hatta 15 dakika yürü. ama bunu sürekli olarak yap.

yürümek iyidir, güzeldir. bakma burada yazanlara. sağlıklı olmak için dumbbell kaldırıp indirmene, yediğini gramı gramına saymana gerek yok.

"17 yaşındaki bünyeyle 20 yaşındaki bir mi gerizekalı, şimdi 1 saat yürüsen kilo falan veremezsin" diyenler varsa her türlü kapışırım. ayağım iyileşsin ondan sonra görelim bakalım veriyom mu vermiyom mu bir ayda 10 kiloyu.
  • pescador  (09.09.14 21:35:36) 
yürümek güzeldir de, oradaki yağı sıkılaştırmıyor tam anlamıyla. tek başına yediklerine dikkat etsen bile bir yere kadar gider yani.


  • noluyo yaa  (09.09.14 21:42:47) 
35-40 yılda erir.


  • ehti  (09.09.14 21:46:25) 
Tempolu yürüyüşte vücut ısınacağı için 15 dakika sonra yağ yakımı başlar vücutta. Yürüdüğün mekana ve ara verme sıklığına bakarak koşu bandı hesabına göre atıyorum her gün 10 kilometrelik bir yürüyüş sana 600-700 arası kalori kaybetttirir. Kalori kaybetmenin amacı şudur. Vücudun günlük olarak alması gereken bir kalori miktarı vardır. Bunun yüzde otuz kadarını alman gerek başlamadan önce. Daha sonra yürüyüş ile metabolizmanı hızlandırmalı ve kalori harcamalısın. Vücut eksilen günlük kalori rezervini doldurmak için vücut yağını yakmaya başlayacaktır. Genel olarak mantık bu. Daha az yürüyerek daha hızlı kilo verebilenler var tabii fakat bu genelde metabolik bir durum ve yaş, sağlık problemleri de etken tabi. Önemli olan vücudun savunmaya geçmesini önleyerek yağ yakımının sürekliliğini sağlamak. Gençler bu yüzden hızlı kilo veriyor.


  • Solem  (09.09.14 21:52:50) 
benim 10 gün içinde bile değişmişti hemen. ama tabii şekillendirmek ve sıkılışma için özel egzersiz lazım.


  • ruh i tibbiye  (09.09.14 21:55:16) 
mekik çek. bu kadar basit.


  • harekatamiri  (09.09.14 22:17:53 ~ 22:19:20) 
Valla ben kendi deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim; 1,5 saat yürüyeceğine yarım saat tempolu koşu yapsan daha iyi. Sadece bir öneri bu...


  • secilmis uye  (09.09.14 22:26:05) 
Diyet yapmaktan bu şekilde kurtulamazsın.


  • arnold schwarzeneger  (10.09.14 08:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.