[]

Cubase mi Flstudio mu?

4 senelik aradan sonra yeniden müzik yapmaya başlayayım diyorum arkadaşlar. Tabii o zamandan bu zamana çok şey değişti.

Şu an Cubase mi daha iyi Flstudio mu? Ya da başka önerebileceğiniz programlar var mı?

(Teknik, vst vs olarak ayrı ayrı değerlendirebilirseniz daha şukela olur.)
Not: Eskiden Flstudio kullanıyordum.

 
www.reaper.fm
(bkz: reaper)

  • skatheist  (11.07.09 13:33:30 ~ 13:34:16) 
(bkz: Ableton Live)


  • she runs away  (11.07.09 14:12:43) 
Albüm seviyesinde mixler yapmayacaksan Fl Studio ile devam edebilirsin ama biraz daha profesyonel birşeyler istiyorsan kullanımı birazcık daha zor olan Cubase'i öneririm.

Başka bir programa örnek istersen Reason'ı sayabilirim. Arayüzü biraz daha karışık geldi bana ama çok etkiliymiş. kullananların yalancısıyım.
  • the angevil  (11.07.09 14:12:47) 
net olarak ableton live...vst konusu ise reason dışında hepsi bu olayı destekliyor...gerek arayüz, gerek kullanım kolaylıgı, gerek bütünlük ve en önemlisi ses kalitesi açısından ableton live tavsiye ediyorum ben sana ...


  • your majesty  (11.07.09 14:25:42) 
tabi ki FL studio, versiyon 8 var en son olarak. kullanımı en rahat, en ergonomik olanı budur. Ayrıca başkaları gibi "yok efenim bilg.ın klavyeyi midi board olarak kullanamassın, git midi board al gel lan" pis huyları yoktur. Her vst'yi adam gibi çalıştırır.

Ayrıca cubase'i reason'ı övüp FL'ye bok atanlarada gülüyorum, bu aynı iki kaliteli maldan hangisini alırsın, tabii ki markalı olanı durumuna benzer bir vehamet içermektedir.

FL iyidir,bizden biridir, stüdyolarda Cubase kullanılıyo,en profesyoneli o,geyiğinide bi kenara bırakalım..
  • flashstriker  (11.07.09 15:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.