[]

ders programındaki korkunç boşluk

pazartesi günü 10:55'te bitiyor ders, bir sonraki 15:30'da. okul fatih'te, ev acıbadem'de. gidip gelmek hem gereksiz masraf hem de verimsiz olur sanki.

şimdi çok büyük yazar olacağım için diyorum ki kütüphaneye çekilip kitap okuyayım. ama ben taş çatlasa bir saat okurum, daha fazlasını kafam kaldırmıyor. fıldır fıldır mustafa sandal gibi dönüyo gözlerim, odaklanamıyorum. okulun etrafında kafe mafe dolu tabii de ben sevmiyorum öyle ortamlar, her pazartesi ders arasında çay kahve içecek lüksüm de yok açıkçası.

ne yapayım? yemin ederim aklıma internet kafeye gidip kantır strayk oynamak geliyo sinirden kendimi bıçaklıycam. yok mu entel dantel ÜNÜVERSİTELİ GENÇ aktivitesi böyle az para gerektiren falan? neler olabilir?

ya da eve mi gitsem ya, yol 2 saat bile sürmüyor. evde 2 saatte hmm ne biliyim bi şeyler yapılır herhalde, yapılmaz mı?

 
Korkunçluğunu yesinler, boşluk korkunç falan değil, hangi ilçede ders görüyorsan o civarda dön dolaş vakit geçir eve gel.


  • entre  (09.09.14 20:27:16) 
1- arkadaşın varsa o saatler arasında lak lak yapıcaksın.
2- arkadaşın yoksa duyuruda yazdığın gibi kitap okursun 1 saat. sonrasında bi yere çömersin.
3- kampüste okulun spor salonu varsa oraya yazıl. benim arkadaşlarım öyle yapıyordu.
4- 1 hafta sabahki derse öbür hafta öğleden sonraki derse gir.
5- Allah sabır versin.
  • false pretension  (09.09.14 20:27:18) 
Ben kütüphanede kitap okumakla geçiriyorum o zamanı hatta daha fazlasını. Ya da internet yok mu götür laptopu tableti hatta telefondan bile olabilir, aç dizi izle. Ama kitabı seçerdim ben mis gibi.


  • mutlusismankedi2015  (09.09.14 20:27:20) 
1 saat kitap okusan sonra da her hafta bi' filme gitsen? Fatih'te görece daha ucuzdur sinema.
Ya da mesela Beyoğlu'na geçip Pera Beyoğlu Sinemasına falan gidersin, vizyona pek gelmeyen filmleri izlersin. Ucuz da. Mis gibi rutin olur. Malum yazar olmak sadece kitap okumakla olmuyör. -_-

  • ay nov kung fu  (09.09.14 20:27:49) 
kütüphanede uyuyabilirsin, bilgisayarını götürüp internette takılabilirsin, ders çalışabilirsin, kitap okuyabilirsin. bunların hepsini 1'er saat yapsan 4 saat eder zaten, geriye bir şey kalmaz. veya araya seçmeli meçmeli bir ders sıkıştırıver kolayından, gelecek sene ders yükün hafifler hem.


  • iron nick  (09.09.14 20:30:05) 
internet olayı çimlerin üzerinde oturulabilen çok şahane özel üniversitelerde olmuyor mu? istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi'ndeyim ben, sadece bölümdekilere "savaşa gidiyoruz" desem avusturya kapılarına dayanırız. öyle oturup dizi izlemelik interneti var mıdır?


  • pescador  (09.09.14 20:31:24) 
başka sınıflarla filan giremiyo musun derse?
senin ders programına yakın bir şekilde diğer dersin programı yok mu?
varsa hocalardan rica et, yok demezler.
  • etna  (09.09.14 20:34:01) 
Her üniversitenin interneti var.
Otur hergelede goy goy yap sen. Zaten edebiyat fakültesinin kantini pek şenlikli oluyor. Sıkılmazsın. Bundan 7-8 sene önceki kedi seven gotik kızlar hala duruyorsa "napıyor ya bu değişik" diye incelerken zaman geçer zaten.
Edebiyatın bahçesi de gayet oturmalık. Fen fakültesindekiler bile orada takılıyor.
Ayrıca orası fatih değil vezneciler hadi çok zorlarsan laleli. ^_^
  • ay nov kung fu  (09.09.14 20:35:29) 
oha keşke benim de öyle vaktim olsa! 0_o

daha farklı bir yol önereyim: gönüllük işlerine girmeyi düşünmez misin? üniversitenin vardır illa ki böyle kulüpleri, mesela o arada ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz ders versen? ya da yakınlarda çocuk esirgeme kurumu, huzurevi varsa oralara gidip haftalık ziyaretlerde bulunsan? çok tatlı olmaz mı öyle?
  • pasp  (09.09.14 20:37:28) 
bir hafta sabahki derse git, diğer hafta öğleden sonraki derse. girmediğin derslerin açığını ''ya geçen hafta gelemedim de neler işlediniz bakabilir miyim'' diyerek birinden kapatırsın. üniversite öğrenciliği böyle bir şey. her derse gidilir mi olm liseli gibi.

yapabileceğin en iyi şey bu emin ol. yoksa o ders araları hakikaten geçmiyor.
  • juninho77  (09.09.14 20:37:44) 
@juninho77, üçüncü senem ve hala birinci sınıftayım. bu sene hepsine gideyim, ikinci yıl o tip atraksiyonlara girişirim belki. liselilik yapcaz bu yıl mecbur. mutlak galibiyet parolasıyla başlıyoruz sezona.

@pasp, yoo hiç tatlı olmaz, kendine bile faydası olmayan bencil itin tekiyim ben, hiç işim olmaz gönüllülükle hoşlukla. kalbim kurumuş benim. ordaki insanlar sevmez beni zaten, bu şerefsiz gelmesin huzurumuzu kaçırıyo derler.

@ay nov kung fu, hem hergele hem de kantin çok kalabalık oluyor. kalabalığa bir yerden sonra alışıyor insan ama o genç insanların sürekli enerjik halleri beni sinir ediyor. kendimi yalnız hissediyorum. o yüzden birisi kolumdan tutup götürmediği sürece hergele'yle heç işim olmaz. kantine de işte karnım acıkınca falan giriyorum. daha sığır aktiviteler lazım bana.
  • pescador  (09.09.14 20:40:06 ~ 20:42:57) 
laklaklık insan bulacan laklak yapacan. siyaset, din, futbol vs. memleketi kurtarcan gelcen.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.09.14 20:42:59) 
aldskjaşdjaşd yapma olm böyle alla alla.. yani o arada çalışabileceğin bir iş olsa part time'ın part time'ı -part time-ception- öyle bir şey yap derim ama yoktur ki öyle? gerçi kütüphanede felan böyle saatlik çalışıp da para kazanan -yani okul içindeki işlerden para kazanan- öğrenciler oluyor, ona bir bak istersen?


  • pasp  (09.09.14 20:43:21) 
ya sen deli misin! tarihi yarımadadasın, dört yanın gezilecek yer dolu, bir dönem boyunca her hafta gezsen yine bitiremezsin. müzelerden başla, görmediğin bütün tarihi yerleri gez, onlar bitince ara sokaklara dal esnafla hemhal ol. mis gibi. kaçırma sakın bu fırsatı! :)


  • kül  (09.09.14 20:44:31) 
bak genç bir genç akademisyen olarak öneriyorum ki madem yazar olma niyetindesin ortamlar ve seni sarmıyor; eğer ki kampüsün, okuduğun bölüm ve ders programın uyarsa git yabancı dili ve edebiyatı olan bir bölüm dersini takip et. Almanca/Fransızca/İspanyolca/İtalyanca ya da ne bileyim işte elifba biliyorsundur Türk Dili ve Edebiyatı/Farsça/Arapça vb vb.

Hem bedava hem oldukça işe yarar hem de ortam yaparsın bir dil bir insan, başka diller nasıl, neler dönüyor nasıl dönüyor vb vb. öğrenirsin...
  • clive  (09.09.14 20:52:57) 
@clive, italyan dili ve edebiyatı okuyorum zaten. şu aşamada başka bir bölümün dersine girmek istemiyorum... ikinci ya da üçüncü sene olabilir. ama şimdilik önce italyancayı halletmem lazım. kitap defter açalı 3 sene oldu, çok hamladım. pazartesi sabah 8'de gidip üç saat ders görmek, ondan sonra koşup almanca dersine girmek beynimi çökertir. bunu ikinci seneye bırakalım :)

@pasp, zaten çalışıyorum. o da ayrı bir sıkıntı... çarşamba öğlen ve perşembe sabahı en yoğun olduğum, oturup adamakıllı çalışmam gereken saatler. tam o zamanlarda ders var. işi öne almam gerekecek falan bütün hafta mal gibi sabah 5'te kalkmam gerekecek pih. ama yine de o arada part-time yapılabilecek bir iş varsa düşünebilirim, hiç fena olmaz.

@kül, haklısın. nerede olduğumun, yani etrafımdaki güzelliklerin farkındayım ama enerjik birisi değilim işte. yani merak etmiyorum. ilgimi çekmiyor. nasılsa sürekli burdayım diyorum. bir de zaman kısıtlaması olduğunda kendimi çok rahatsız hissederim, ağız tadıyla gezip dolaşamam "lan geç kalmayayım" korkusuyla. yani tam bir arıza imajı çizdiğimin farkındayım ama durum bu :(
  • pescador  (09.09.14 20:53:47 ~ 20:55:25) 
Benim ders programında da 12.30-16.15 arası boş ve haftada bir gün değil. Son saat ders var. Etrafta dolanıyorum. Bir gün forum, bir gün yakın başka bir ilçe, bir gün ders, bir gün okulu ekmece seklinde idare ediyorum.


  • Lim5  (09.09.14 21:21:08) 
ben de pescador'la aynı durumdayım. spor salonu ve sinemadan farklı pratikte güzel olabilecek bir tane öneri göremedim arkadaşlar.

tarihi yarımada neymiş lan? istanbul'da yıllardır yaşayan insan neyini merak edecek fatih'in? tarihi yarımada diye gaz vere vere bir hal olundu zaten oralar. okula notebook taşıma derdine mi düşelim? başka derslere girip beynimizi mi yakalım? kitap okuyup da kendimizi mi bitirelim?

yanlış anlamayın lütfen ama yazmış olmak için yazmayalım lütfen. pratikte gerçekten yapılabilir çözümler varsa onları görmek lazım bence.
  • jacknife  (09.09.14 21:27:27) 
Kitap okumayı 'kendini bitirmek' olarak görmüyorsundur umarım. Hem yazar olmak istiyorsun, sen edebiyat okuyorsun ve okuman gereken yığınla kitap var, kesinlikle o boş zamanını kitap okuyarak değerlendirmelisin. Bir fırsat olarak gör.


  • mutlusismankedi2015  (10.09.14 09:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.