[]

vakıf üniversitesi öğrencilerine burs verilmez saçmalığı

neden böyle bi saçmalık var?

not: tam bursluyum. fakir çocuğuyum.

not2: hem de hukuk fakültesi öğrencisiyim. arkeoloji filan değil ki arkeologlara büyük saygım var. küçükken arkeolog olmak isterdim. ama hem fakir hem arkeolog olmayı göze alamadım.

 
otomotik olaraktan seni zengin çocuğu kategorisine sokuyor çünkü.


  • anonymice  (09.09.14 18:07:21) 
okula gitmek için bir araba para verebiliyorsa ailesi, cebine harçlığını da koysun diye düşünüyor olabilirler.

not: burs kazanıp gidenler hariç.
  • air  (09.09.14 18:07:24) 
otomatik olarak zengin çocuğu kategorisine sokuyor cevabına tik vermemişsin ama evet, o yüzden vermiyorlar. biz kadir has'ı gezmeye gitmiştik lisedeyken. kantinde kepek ekmeğine domatesli, peynirli sandviçi bile 7 liraya mı ne satıyorlardı.

tam burslu olsan bile okulun imkanları ve fiyatları göz önüne alınarak, imkan sahibi olduğun varsayılıyor bence. yani tostun 7 lira olduğu okulda okuyan adamın bursa ihtiyacı yoktur diyorlar sanırım, ki bence gayet mantıklı. tam burslu olmayanların burs istemesi hele şaka gibi.
  • pescador  (09.09.14 18:30:30) 
hocam sen anadolu hukukta değil miydin?


  • geberix  (09.09.14 18:58:17) 
@advokat, neden saçma? memlekette bunca fakir insan varken, ücretsiz olan üniversite eğitimi için 3-4 bin lira hatta çoğunlukla bundan çok daha fazlasını veren insanlar mı burs almalı yani? devlet üniversitelerinde olmayan, özel üniversitede öğrenimi zorunlu kılan bir bölüm veya durum mu var? tam burslulara bir şey demiyorum ama %50 burslu okuyan adamların burs istemesi bence saçma.

bak daha geçen gün sordum, burs başvurusunda çalıştığımı söylemem dezavantaj mı olur dedim, "sakın söyleme" dediler. üniversite öğrencisi olarak para kazanmak zorundayım ve burs verenlerin gözünde bu bile burs vermemek için yeterli sebep olarak görülüyor, "nasılsa çalışıyor göt" diyorlar. ben eğitimime bir kuruş vermiyorum, istesem de veremeyeceğim için devlet üniversitesinde okuyorum. benim yaptığım puanın yarısını yapan, okula senede 5-6 bin lira veren adam burs almasın mümkünse.

yani benim aldıkları bursta gözüm yok, vermezler demek istiyorum sadece. o durumdaki insanlara verilmez çünkü burs.
  • pescador  (09.09.14 19:04:42 ~ 19:06:26) 
Oldu olacak bana da versinler burs.

"Daha rahat ederdim."

Herkes karşılıksız parayla daha rahat eder. Fazladan para göz çıkarmaz. Sen biraz daha rahat et diye bu bursu gerçekten hakeden çocukların önüne geçemezsin. Burs sınırsız bir kaynak değil.
  • [silinmiş]  (09.09.14 19:05:12) 
burslu öğrenci, oraya şartları bilerek geliyor. bursunu kaybetme ihtimali de var o şartlar arasında. "bunu göze alabiliyorsa bursa da ihtiyacı yoktur" diye düşünmek çok da mantık dışı değil.


  • devilred  (09.09.14 19:18:22) 
tam burslu vakıf üni. öğrencilerine burs veriliyor nereden çıkardın bunu anlamadım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.09.14 19:20:17) 
bir kere su insanların fakirlik anlayısını duzeltmesi lazım. devlet unıversıtelerın de o bolum yok mu? idealse en başarılı olup okuldan burs alınabılır. ama gerçekten fakır ınsan tercıh yapmadan otobus parasını hesaplamaya baslar. öncelik sırası olabılır evet ama inanın o sırada zaten bır suru oncelık sırası var.


  • mymissingstars  (09.09.14 19:23:25) 
vermeyen çok yer mi var ? asıl vermeyen yerler istisna. sen bana vermeyenleri say bana sana verenleri sayayım. ben de özelde okuyorum çoğu yakın arkadaşım da özelde okuyor tam burslu olarak bahsediyorum tabii hepsi farklı farklı yerlerden burs alıyorlar ben de başvurmayı düşündüm ama bana vermezler diye hiç uğraşmadım. biraz araştırmak lazım o kadar çok yer var ki burs verip de pek çok insanın bilmediği, ha ben de bilmiyordum o burs alan arkadaşlarımdan öğrenmiştim de şaşırmıştım baya, araştıran araştırıp bulup kapıyor valla parayı.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.09.14 19:31:01 ~ 19:32:27) 
Fakültemde (inşaat) bursa ciddi manada ihtiyacı olan o kadar insan gördüm ki (tek bir kazağı, tek bir ayakkabısı olan; yaz-kış onu giyen insanlar) paraya cidden ihtiyacım olan dönemde bile ayıpmış gibi geldi bana öğrenci işlerine gidip de o halimle burs istemek. Çünkü ailem çalışıyordu, ne bileyim çift çift ayakkabım bir sürü montum kazağım vardı. Ama nakitim yoktu. Onun yerine çalıştım. Ben abartmışımdır muhtemelen ama belki de çok ihtiyacı olan insanın vakıf üniversitesine gitmeyeceğini düşünerek bir öncelik sırası yapıyorlardır.
Puanınızla devlet üniversitesine girebilecekken (çok yüksek ihtimalle) vakıf seçen sizsiniz. Bu bilinen bir şey, keşke önceden düşünseydiniz bursa ihtiyacınız varsa.

  • ay nov kung fu  (09.09.14 19:47:42) 
Hangi üniversitedesiniz bilmiyorm; ama bazı vakıf üniversitelerinin ihtiyaç bursları oluyor. Size verdikleri bursa ek olarak ona da başvurabiliyorsunuz. Koç ve Sabancı'da çalışma bursu var. Saat ücreti iyi epeyce. Okulunuzdaki benzer imkanları araştırabilirsiniz.


  • auroraaurora  (10.09.14 12:15:33) 
Ayrica yuzde 100 burslu okuyarak aylik 1000-3000 tl arasi burs almis sayiliyorsunuz zaten umarim farkindasinizdir. (Soruyu yanda gorunce ani bir aydinlanma yasadim.)


  • ay nov kung fu  (10.09.14 16:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.