[]

Yüzme havuzu ile ilgili birkaç soru

Dün, yüzme havuzuyla ilgili bir soru vardı, oradaki cevaplardan çok yararlandım. Ayrıca şunları sormak isterim

1- Yüzmeye yeni başlayacak olan biriyim. Cildim de gözlerim de çok hassas. Bu konuda ne tür önlemler alabilirim.

2- İlk soruyla bağlantılı olarak, hijyen benim için çok önemli ve bu yüzden hiyjenik bir yüzme havuzuna gitmek istiyorum. Zeytinburnundaki belediyeye ait olan yüzme havuzu ile ilgili pek iyi duyumlar almadım. Ataköydeki havuz iyi diyorlar. (araştırmalarıma göre ataköyde iki havuz var galiba: olimpik açık yüzme havuzu ve avni akyol kapalı yüzme havuzu, bunlardan hangisi uygun?) Bakırköy Bahçelievler civarında tek geçerim diyebileceğiniz yüzme havuzu tavsiyeleriniz nelerdir?

3- Yüzme havuzlarında sistem nasıl işliyor. Hiç yüzme bilmiyorum. hoca nezaretinde mi öğretecekler? acemi sınıfı gibi birşey oluyor mu (böyle bir şey oluyarsa yaş guruplarına göre ayırıyorlar mı, yoksa havuz burada, kafana göre takıl ve öğren mi diyecekler?

4- Yüzmeye başlamaktaki amacım, öncelikle kilo vermek, sağlıklı olmak, fit olmak vs, öyle deli gibi kas yapayım gibi kaygım yok. Kiloyu da acilen vermesem de olur. Acelem yok yani. Ben daha çok yüzmeyi bir alışkanlık haline getirmek istiyorum. Bu durumda haftada kaç gün yüzmem ideal olur.

 
3- evet size özel bir hoca oluyor. zaten onların da taktığı isim "özel ders". size en başından öğretiyorlar işi; ayak nasıl çırpılır, bacakların duruşu, kolların hareketi vs vs.. özel ders dışında grup çalışması da oluyor bazı yerlerde. onlar ise dediğiniz gibi yaşa göre tabii ki=)


  • dambil  (11.07.09 11:48:57) 
1) yüzme gözlüğü alabilirsiniz bir tane. cilt için napılır bilmiyorum pek ama. sonuçta böyle havuzlarda özellikle temiz olsun diye kloru attıkça atarlar.

4) önce hocanızın size belirlediği programla yüzmeyi öğrenin de sonra kendinize spor çerçeveli bir program yaparsınız. eğer spor olarak yapacaksanız stil de öğrenin ama madem başlamışsınız bir işe yarasın. herhangi bir spor dalı gibi haftada 3 4 defa uygun olur gibi geliyor bana.
  • argent dawn  (11.07.09 12:09:57) 
1. zaten havuzda gözünüzü açmanızı tavsiye etmem. iğne batıyor gibi bir his olulur içindeki kimyasallardan dolayı. yüzme gözlüğü kullanırsanız problem yaşamazsınız. cilt için problem yaratacağını pek sanmıyorum.

2. havuz suyu analiz raporlarını açıklamak zorundalar bildiğim kadarıyla. benim gittiğim havuzun raporları duyuru panosuna asılırdı. bakımlı ve spor yapma amaçlı bir havuza giderseniz sorun olacağını sanmıyorum.

3. yüzme bilenler sadece girip yüzüyor. yüzme bilmeyen yetişkinlere ise teke tek özel ders veriyorlar.

4. her gün 1-1,5 saatten, haftada 3 gün idealdir bence. pazartesi salı çarşamba şeklinde üç gün arka arkaya değil de; pazartesi çarşamba cumartesi falan gibi yayarsanız süper olur tabii.
  • kibritsuyu  (11.07.09 12:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.