[]

İş yeri ve toplantı sorunsalı

Ufak butik ajans tipi bir ofiste çalışıyorum kurumsal değil, özel bir firma. Mevzu şu ki günde 9 (1 saat mola+8 saat mesai, 09:00 - 18:00 ) saat ofisteyim. Bunun haricinde eğitim, toplantı gibi aktiviteler hep mesai saatleri dışında yapılıyor. Sizce bu normal mi, olması gereken bu mudur yani? Benim bildiğim toplantı dahil bu tarz organizasyonlar mesai saatlerinde yapılır. Benim de kendime özel bir hayatım var ille bu dayatma nedir onu çözemedim. 2 haftada bir de toplantı yapıyoruz. Ofiste toplamda 13 kişi falanız ve bu toplantıların biri bile beni ilgilendirmiyor gerek işleyiş gerek görev bakımından. Girip zoraki mal gibi oturuyorum çok sıkıldım. Ne diyorsunuz bu konu hakkında ?




 
çalışmaya başladığım günden beri işin organizasyonu için en az haftada bir toplantı yaptık. bu garip birşey değil. ama kanuni olarak bu sizin haftalık 45 saatlik iş saatinizin üstüne çıkmanıza neden oluyorsa fazla mesai ücreti ödenmek zorunda.


  • dahili meddah  (09.09.14 16:28:14) 
cumartesi günleri öğlene kadar mı sürüyor ?

cumartesi günleri çalışmıyorsunuz sanırım ?
  • fallthepieces  (09.09.14 16:28:24) 
Cumartesileri de öğlene kadar mesai evet ...


  • yqzkrttpli  (09.09.14 16:30:30) 
bir kere taviz verdiğiniz zaman hep böyle devam ediyor ne yazık ki.

prensip sahibi olun. benim iki patron da ofiste olsa bile 18:00 olduğunda çıkıyorum, hiç dert etmem. sabah saatinde gidiyorsan akşam da çıkış saatinde haydi eyvallah diyeceksin. siz izin verdiğiniz sürece sömürülürsünüz.
  • bira sisesi kapagi  (09.09.14 16:33:32 ~ 16:33:52) 
aramıza hoşgeldin.
hepimiz yeni nesil köleyiz
evet,organizasyon, gezi, eğitim ayağına haftasonlarını bile kitliyorlar.
Biz de neyseki mesai ücreti var.
En azından onu talep edin.
  • jimjim  (09.09.14 16:34:25) 
cumartesileri öğlene kadar mesai varsa bir de cumartesi öğleden sonraya toplantı vs ayarlıyorlarsa sıkıntı yani o zaman hakkını yiyorlar demektir.


  • fallthepieces  (09.09.14 17:04:28) 
@fallthepieces hayır hafta içi çarşamba günleri mesaiden sonra oluyor bu toplantılar =/


  • yqzkrttpli  (09.09.14 17:11:00) 
farketmez sonuc olarak mesai almıyorsun kalmak zorunda degilsin. ayda 1 falansa neysede her hafta oluyorsa sıkıntı.


  • fallthepieces  (09.09.14 17:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.