[]

CHAMPIX kullanarak sigara bırakma

Ağır sigara içiciyim. Seviyorum sigara içmeyi. Bir kere kendi irademle 9 ay bıraktım, sonra öğüre öğüre zorla geri içtim , vücut olarak tiksinsem de ruhum beynim seviyor sigarayı .
O sigarayı bıraktığım dönemde , çok sağlıksız bir insan haline geldim. Sürekli grip oldum. Hep yorgun hissettim. Ne nefesim düzeldi ne kondüsyonum. Uykularım ağzımın sabahki tadı pası hep aynıydı .
Hatta sigarayı bıraktıpım dönemde bırakmadan hemen önce baktırdığımda tertemiz olan bir organım , sigarayı bıraktıktan bir sene sonra kanser olmuştu :( başladım tekrar , düzeldim
yapacak birşey bulamadığım için yemek yiyordum o dönemde 9 ayda 7 kilo aldım. Spor ve diyet yaparak bu kiloyu aldım hemde.
Tüm bunların üzerine , sigarasız bir yaşamı istemediğime , beni de rahatsız etmediğine hatta iyi geldiğine inandım ve içiyorum bolca
ama bir kızım var ve hergün sigarayı ne zman bırakacaksın diyor . Saçın sigara kokuyor diyor . Ölmeni istemiyorum diyor . diyor da diyor
Champix diye bi ilaç varmış , ben bunu alsam , ille de bir gün belirlemek zorunda mıyım ? 3 ay içiliyormuş ben 5 6 ay içsem bir şey olur mu ? sigarayı azaltsam bile kardır. Strese girmesem mesela 3 ay sonra bıraksam ya da tiksindiğimde iyice ?
Kullananlar akıl verebilir mi ? Bırakmam lazım emir büyük yerden

 
Şuan Champix kullanıyorum 22. gündeyim 2 gündür sigara içmiyorum (az biraz canım istiyor, ama dayanılmaz değil) tavsiye ederim.


  • webustad  (09.09.14 16:06:47) 
işte mesela o bırakma günü belirleme işini yapmasak olmuyor mu? ben 3 aydır champix kullanıyorum bırakmadım arada bir iki tüttürüyorum diyen yok mu ?


  • waterhardeningsteel  (09.09.14 16:09:56) 
Champix'le 3. haftada bıraktım.. Geriye kalan bir haftalık ilacı da sigara içmezken içmeye devam ettim, isteği azaltsın diye..
30 yıldır sigara içen annem de benimle birlikte başladı, 5. haftada bıraktı sigarayı.. Hala içmiyor..

Yan etkileri var diyorlardı, az biraz agresiflikten başka bir etki görmedim ben. Ne rüya gördüm ne de mide bulantısı vs. Bünyeden bünyeye değişir tabi, ama bırakmak istiyorsanız Champix cidden çok işe yarıyor.
  • hayal bilgisi  (09.09.14 16:11:44) 
Ben 13. gün olarak belirlemiştim ama 13. gün yeterli gelmedi açıkçası içmeye devam ettim. Daha sonra 20. gün olarak hedefledim ve tutturdum. 21'den itibaren içmemeye başladım öyle çılgınlar gibi aramıyorum sigarayı. Sadece yemek arkası biraz zorluyor onu da aşacağıma inanıyorum.
Sen kendine hedef koy. Sigara isteksizliğin geldiğinde hedefi tutturma isteğin artacak.

Bana hiçbir yan etki yapmadı, bünyem de öyle sağlam değildir. Sadece bir gün rüyamda patronum işten kovmuştu beni, ilaçla ilgili mi bilmiyorum.
  • webustad  (09.09.14 16:16:18) 
Bırakmak istiyorsan champix çok güzel bıraktırır ben ve eşim başladık bir ayın sonunda ikimizde bıraktık ben 2 ay sonra kaşınıp tamamen kendi dangalaklığımla ben sigara içeyim dedim ama miğdem bulanıyor koku çok ağır geliyor zorla sigaraya başladım anlıyacağın. Eşim mi 2,5 yıl oldu bi tane bile sigara içmedi. Hatta bana artık o hiç sigara içmiyordu gibi geliyor. Aynı zamanda kuzenimde bizden feyz alıp benzer zamanlarda başladı onunda 2 yılı geçti bildiğim kadarıyla bırakalı. Sorduğun soruyu yapanın insan olmaması lazım yapılır mı yapılır ama o ağır koku ve mide bulantısına rağmen içebilenin alnından öperim. Bir de unutmadan sigara isteği diye bişey kalmamıştı bende önerim 3 ay kullan.


  • Amiral Bristol  (09.09.14 16:19:11) 
Nikotin bantıyla vakit kaybetmeni önermem.


  • webustad  (09.09.14 16:26:42) 
Bu ilacın yan etkileri tam olarak bilinmemekte. Kullanmayın bence


  • lilidance  (09.09.14 16:30:23) 
nikotin bandını bir kez kullandım amerikaya giderken uçuş esnasında rahat etmek için , sonra o bant takılıyken sigara içtim belki de etkisi geçmişti bilmiyorum.
Sigarayı 9 ay bıraktıktan sonra öyle içeyim ya ben deyip işte anlattığım gibi tiksindiğim halde öğüre öğüre zorla tekrar alışttırttım kendimi . Sigara konusunda tam bir ruh hastasıyım sanırım . ilaç kullanıp artı nikotin bandı mı kullansam .
Ben gidip alayım bir paket , hadi bismillah madem , olmazsa da bari bir iki ay azaltmış olurum di mi
  • waterhardeningsteel  (09.09.14 16:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.