[]

Kediyi ısırma huyundan vazgeçirmek

Selamlar,

Üç aylık bir erkek kedimiz var. Bir ayı aşkın bir süre önce sahiplenmiştik. Daha küçük olduğundan ötürü biraz fazla hareketli, sürekli oyun istiyor; fakat çok fena bir ısırma huyu da var. Veteriner, devamlı olarak oyuncaklarla oynamasını sağlamamızı söylemişti bunu engellemek için. Oyuncaklarla da oynuyor ama tık yok hayvanda. Onları bıraktıktan sonra ısırmaya devam ediyor ve şiddetli de ısırıyor bazen. Nasıl çözeriz bu problemi?


 
her ısırdığında bir su spreyiyle pıst pıst su sıkın suratına hafifçe. (çok ıslatmadan tabi hayvanı)


  • innerbliss  (09.09.14 09:04:51) 
Bizde 2,5 aylıkken bir kedi sahiplendik o da aynı sizinki gibiydi. Çok hareketli yerinde durmuyor ve ısırıyor. Kardeşleriyle öyle oynamaya alışmış. Su sıktık, yeri gelince ısırınca oyunu bıraktık ama değişen hiç bir şey yok. Şu anda 6-7 aylık falan oldu hala ısırıyor. Ben şöyle bir yöntem geliştirdim ısırdığı zaman dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum bazen yiyor bu numarayı. Yemediği zamanlarda ismiyle seslenip aah çok acıyo yapma kızım çok acıyo falan diyorum ama ses tonumu acındırıp, acı çekmiş gibi çıkarıyorum. O zaman ısırmayı kesip yalıyor ya da elimi falan ağzında geveliyormuş gibi yapıyor. anlıyacağınız bazen ne yaparsanız yapın huyundan vazgeçmiyorlar. Siz de bir deneyin belki işe yarar.


  • Dr_Stat  (09.09.14 09:14:36) 
Çok normal. Biraz daha büyüyünce geçecek. Şimdilik sadece sert bir şekilde 'hayır' deyin ama etki edeceğini sanmıyorum.
Bir çözüm daha var, 2. bir kedi. Oyun arkadaşı olacağı için size sarmaz. Hem bir kediden daha iyidir iki kedi. Maddi durum elverişliyse (ki çok da fark etmeyecek) düşünün derim.

  • mutlusismankedi2015  (09.09.14 09:15:57) 
oyun istediğinden ve dişleri kaşındığından yapıyor.
ben o süreci sürekli ipli tarzda oyuncaklarla oynatarak geçirmiştim.
bu şekilde ilgisi oyuncaklara yöneliyor ama ilgilenmediğinde gelip bacağına yapışıyor yine, tek derdi oynamak.
iki kedi iken birbirleri ile güreşiyorlar , tek kedi olunca sana sarıyor .
pek vazgeçmiyorlar ama bol bol oynatırsan en azından enerjisini atar sana sarmaz :)
  • neferkitty  (09.09.14 10:11:13) 
bir kedi daha alın o zaman sizi ısırmayı bırakacaktır, birbirlerini ısırırlar.


  • iron nick  (09.09.14 21:29:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.