[]

ev sahibi kiracı olayları.

8 senedir oturuyoruz. ev sahibi ''annemgil gelecek evden çıkın'' diye eve noterden kağıt yollamış. ki bundan 15 gün önce zam yapın diye gelmişti neyse. biz de ona 8 senedir 1 kere aksatmadan kiramızı ödedik bu devirde ha diyince çıkmak kolay mı? diye ihtar çektik.

anlayanlara soruyorum peki ya şimdi?


 
Sizi mahkemeye verir, o da bi 6+ ay sürer.


  • angelus  (09.09.14 00:01:56) 
kavga dövüş canımız sıkılmaz diyorsanız daha oturursunuz.


  • hkaan  (09.09.14 00:38:25) 
Sözleşme bitene kadar sizindir ev


  • kreider  (09.09.14 01:14:13) 
avukat falan değilim ama bildiğim kadarıyla:

bu kira kontratını ilk yapıyorsunuz sonra yeni kira kontratı imzalamazsanız o kontrat her sene otomatikman yenileniyor. kontratınız bitmeden sizi evden çıkarabileceğini hiç sanmıyorum. evden çıkmanız için size kontrat bitiminden en az 15 gün önce haber vermeliydi. eğer öyle yapmışsa kontrat bitiminde çıkmanız gerekir. ama böyle bir durum yoksa bence sizi çıkarmak için haklı bir sebebi yok. çünkü annesinin gelecek olması sizinle ilgili bir durum değildir kendisini ilgilendirir. keyfi bir durumdur. kendi keyfi durumu için sizi evinizden edemez bence. ben böyle düşünüyorum.
  • yigitkaraca  (09.09.14 01:15:54) 
alt/üst soy mesken ihtiyacı diye birşey var sanırım. (anne, baba, dede, çocuk vs.) bu durumda çıkartabiliyor. tabii sizi bu sebeple çıkardıktan sonra 3 yıl evi kiraya veremez. olur verir ve siz tespit ederseniz tazminat davası açabilirsiniz.


  • olurnedenolmasin  (09.09.14 01:54:55) 
sen kiranı verdiğin sürece ve ev sahibinin hastalık vs dışında mazereti yoksa kimse sizi evden atamaz. sırf bunun için kiracıya sinirlenip evini satan insanlar biliyorum.


  • matematik koyu  (09.09.14 08:35:24) 
matematik koyu +1

hicbir sey yapamaz, eskisi gibi degil artik. sen kirani aksatmadan odediysen, mahalle esrafina sorun cikartmiyorsan, apartmandakiler senden rahatsiz degilse hicbir sey yapamaz.
  • vedat chili peppers  (09.09.14 10:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.