[]

ingilizlerle amerikalılar sıkı fıkı mı?

Sormak istediğim; hani biz ile Azeriler arasında bir gönül bağı, muhabbeti olmuştur. özellikle sade vatandaşlar arasında. iki millet de birbirini kollar sever, hakkını arar ve duacısıdır. Aynı olay Amerikalılar ile İngilizler arasında da var mı? varsa ne seviyededir?

Mesela bir İngiliz ya da Amerikalı çiftçi diğer ülke başarısında gururlanır mı? ya da benzer şeyler ?


 
amerikalılarda içten içe bi özentilik, aşağılık kompleksi var bence ingilizlere karşı. yani benim tanıdıklarımda var biraz. seziliyor.


  • hkaan  (08.09.14 20:14:18 ~ 20:20:09) 
Yok. Alakaları yok. Aslında Amerikalıların pek dünya devletleriyle ilgileri yok. Bırak ülkeleri dünya haritasında göstermeyi, çok kalabalık olmayan ya da popüler olmayan eyaletlerini bile bulamıyorlar haritalarında. Amerikalılar İngiliz dili konuşuyor evet ama İngiliz değiller tamamen, neticede.

Bir Amerikalı ile tanıştığınızda ilk sorduğu şeylerden biri nereli olduğunuz, çünkü hemen ailelerinin hangi (çoğunlukla) Avrupa ülkesinden göç ettiğini söylerler. 'Filanca yer asıllıyım' haricinde pek de başka ülkelerle ilgilenmiyorlar.
  • federer  (08.09.14 20:21:02 ~ 20:21:27) 
Amerika'da State'ler cidden ayri birer devlet gibidir kulturel olarak. Cogu amerikali bunlari bir miktar bilir, dunyanin geri kalanindan bihaberdir. Ingilizlere karsi "Ooo, independence war'da nasi koduk ama haa" tavri var.


  • fortisvita  (08.09.14 20:38:34) 
bu bilgiler beni şaşırttı doğrusu. hani amerikalıların kendilerinden başka devletlere ilgisiz olduğunu bilirdim ama içlerinde en azından lan soyumuz burdan geliyor en azından derler heralde diyordum.

yani bi amerikalıya choose turks or british desek en sikkosundan

-get a life man mi der,
-both of the same shit bro mu der,
- our ancestor, royal father of us, of course British mi derler
-turkish kebab, delight are more and more eligible mi :)
  • discopolice  (08.09.14 21:30:09) 
su ana kadar tanidigim amerikalilar uzerinden genelleme yaparsam turkish kebab'i secerler gibime geliyorlar. bir de yine bu insanlar ingilizleri aslinda hic sevmiyor ve surekli dalga geciyorlar. ama tabii @hkaan hakli bence cunku ben de bir ozenme, bir kompleks seziyorum.


  • inevitable loser  (08.09.14 21:41:59) 
Amerikalilarin soyu ingilizlerden gelmiyor. Ingiliz asillilar etnik kokenler icinde iki ila dorduncu siralar arasindaydi. En cok alman var. Iskoc irlandali italyan gallerli fransiz dutch falan diye gidiyor. Ama dil ve kurulus ingiliz kolonilerinden evet. Siyah cinli ve hispanikleri hesaba katmadim


  • i ve been mistreated  (08.09.14 21:58:08) 
valla benim bulunduğum yabancılı ortamlarda gözlemlediğim bunlar çok iyi anlaşıyor, hatta gruptan kopup kendi ortamlarını falan kuruyorlar, belki hiç bir dil bariyerleri olmadığından dolayıdır bilemiyorum artık. Bir de yakın kültürleri sonuçta.
-Nası sömürgeleştirdik ipneleri
-Amlarına koyduk falan:)
  • speedy  (08.09.14 22:22:50 ~ 22:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.