[]

ATM'nin basinda ne yaparlar?

Yahu hicbir zaman anlamadim. Siddetle merak ediyorum. İnsanlar bu kadar uzun ne yapiyorlar atm basinda. Biktim herseferinde milleti beklemekten. 10 - 15 dk ne yapar insan atm basinda yahu? Hep boyle ama. Atm de 2, en fazla 2.5 dk icinde parasini cekip ya da larini yatirip toz olup giden bir ben miyim? 15 dk boyunca ne islem yapar ki insan atm de? Atm lerde atari de mi oynaniyor yoksa? Boyle uzun uzun takilanlardan biri varsa merakimi giderebilir mi?




 
Annem de oyle, kadın panşk olup neye basacagını sasırıyor, yanlıs basıyor, gormuyor fılan. O yuzden ben anlayıs gostermeye calısıyorum bekletenlere. Bazıları ellı saatte yapacagına karar verıp arkasındakını sallamıyor o ayrı tabi. Onları dovesım gelıyor


  • fistikliemenems  (08.09.14 19:48:55) 
bi insan atm başında 5 dakikadan fazla oyalanıyorsa bilin ki atm kullanmayı beceremiyordur, yardıma ihtiyacı olabilir. yavaşça yanına yanaşın, bocalıyor mu bocalamıyor mu tam durumunu kestirin. eğer bocalıyorsa yardım teklif edin.


  • elorelia  (08.09.14 19:52:28) 
makineler yavaş, bazı atmler parayı beğenmiyor. yanlış işlem seçebiliyorsun dalgınlık. sonra dön başa derken her sayfanın yüklenme hızıyla beraber al sana 15 dk nur topu gibi.
para çekmek çok vakit almaz ama para yatırmak hala sıkıntı bazı atmlerde. he bi de bazı öküzler hesap numarası bilmiyor yatırırken. atm başında elli saat telefon konuşuyor işlem yapmadığı halde.

  • rayde  (08.09.14 19:53:16 ~ 19:54:13) 
Makineler yavaş, millette atm'de sıra kendisine geldiğince anca kartı çıkarıyor, sonra tam olarak menüyü kavrayamıyor yani yapmak istediği şeyi bulması uzun sürüyor, eğer para yatırmak istiyorsa asla parayı hazırlayıp gelmiyorlar, çıkarıyorlar parayı kendileri sayıyorlar sonra makineye veriyorlar maakine 1-2 tanesini iade ediyor tekrar yatırıyorlar, eğer kredi kartı borcu falan ödüyorlarsa yatırıyorlar parayı sonra kartı çıkarıp tekrar takıp borç kaldı mı diye kontrol ediyorlar :D Hayattan soğumalık şeyler yani. Hadi ben orta yaş üstünü anlıyorum ama elinde akıllı telefonu olan gençler o atmde neden saatlerini harcıyorlar anlamıyorum.
Ben eğer borç ödeme havale eft gibi bir şey yapacaksam direkt hesaba yatırıyorum parayı (en fazla 3 dk) sonra açıyorum mobil uygulamasını hallediyorum işimi.

  • atom karincanin torunu  (08.09.14 19:53:21) 
Yok yahu, sasirip yanlis tusa falan basanlar anlasiliyor zaten ki onlari sabirla bekliyoruz. Kac defa yanlis menuye girer ki insan? 15 dk boyunca boyunca yanlis menuye girip cikmazsin ki.
Bu makineler yavasta ben superman miyim ben nasil 2 dk da cikiyorum? İstesem de o kadar sure boyunca yapacak birsey bulamam atm de.

  • delifaruk  (08.09.14 19:55:48 ~ 09.09.14 16:14:16) 
para yatırırken onay kodunun cep telefonuna gelmesini bekliyorum hep. ziraat bankası geç yolluyor arkamdakiler deliriyor.


  • gudumlu anne terligi  (08.09.14 19:58:09) 
Mobildeyim, pc ye gecince yazim hatasini duzeltecegim.


  • delifaruk  (08.09.14 19:58:10) 
fatura yatırıyor, eft/havale falan yapıyor olabilir diye düşünüyorum. bildiğimden değil, sallıyorum.


  • baal  (08.09.14 19:58:26) 
Insanimiz yavas . Ben de beklerken cinnet geciriyorum . Hayir bi kac dakika olsa neyse de kamp kuranlar oluyor basinda . Teallam


  • tsubasa  (08.09.14 20:00:33) 
-------------
bir nedende; yüklü miktar yatırmak

yüklü miktar yatırırkende sıkıntı oluyor. atm'lerin banknot sınırı oluyor. sınıra geldiğin zaman işlemi onaylayıp, baştan başlaman gerekiyor.
ki hani bu sınır çok yukarılarda değil. 40-120 arası. 100-120 çok az banka yapıyor.

birde tabi atm'nin yavaşlığı ve beğenmediği parayı da geri vermesi cabası.

---------------

ben çoğunlukla bu sebepten beklettim.
  • air  (08.09.14 20:34:25 ~ 20:35:25) 
Can sıkıntısıyla tüm seçenekleri alt seçenekleri ile incelemiştim 5 dk sürmüştü en fazla 15 dk kalarak internet cafe kafası yaşıyorlar sanırım masayı açtırdık madem olabildiğince çok oynayalım


  • Humanimal  (08.09.14 21:02:12) 
Hacklemeye falan çalışıyorlar sanırım. Başka türlü imkansız.


  • materyalist imam  (09.09.14 00:43:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.