[]

Kedilere sık yaş mama vermek zararlı mı beslenme önerileri ?

özellikle yaş, konserve mamalar hakkında kedi besleyen dostlar ne düşünüyorsunuz ve kedilerinize ne sıklıkla veriyorsunuz ? İnternette çoğu bilgi paylaşım ortamında yaş mamaların zararlı olduğuna, kuru mamaların nispeten daha iyi olduğuna dair bilgiler okuyorum.. Bu bağlamda kedilere yaş mama ne sıklıkla verilir ? Mesela kediye her gün kuru mama vermek doğru bir besleme şekli midir ? Whiskas kullanmıyorum temizmama.com'dan aldığım yaş mamaları bazen veriyorum ama yaş mamalara ve zararlarına dair yazılanları okudukça bu mama cinsine biraz temkinli yaklaşmaya başladım. kedilerin sağlıklı beslenmesi ile ilgili sizin tavsiyeniz ne olabilir ? Bu arada bir kaç kez yoğurt, peynir, haşlama tavuk yanında biraz sebze ürünü vermeyi denedim ama kokladı yemedi hatta diğer kedilerin bayıldığı haşlanmış yumurta bile yemiyor et türevi şeylerden başka bir şeyi görmüyor gözü arada bünyesi için gerekli böyle alternatif yemeklere alıştırmanın bir yolu yok mudur ?

Not: cins veya ev içinde kedi beslemiyorum bahçemizi her gün ziyaret eden ve neredeyse hiç ayrılmayan bir dostu beslemeye çalışıyorum..


 
Veteriner bana kuru mamadan başka hiçbir şey vermememi söylemişti. Yaş şeyler diş problemlerine vs yol açıyormuş.
Ama sen evde değil dışarıda beslediğine göre evrenos'a katılıyorum ben de. Kuru mama ver ama kuru mamadan başka bir şey yiyemez hale de gelmesin, başka şeyler de ver. Teyzemin kedisi hayatında kuru mama dışında bir şey yemediği için et, balık bile versek yemiyor.

  • buff  (08.09.14 17:58:01) 
Sokakta yaşayan bir kedi için ne yediği çok da önemli değil bence. Çünkü zaten avlanma yani sağlıklı yiyecek şansı var. Yaş mama konusunda sağlıksız bir durum çok yok her öğün yemediği sürece. Yaş mama yerine ciğer vermek daha sağlıklı olabilir tabi ama her gün bir öğün yaş bir öğün kuru mama verirseniz sağlık problemi olmaz. Tabi çok Seçici bir kediyse ve kuru mama yemeyi bırakacaksa durum değişir.


  • purusha  (08.09.14 19:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.