[]

koğuşş kaaalkkk!

askere mi gitsem hazır işsizim? aradan çıksın, iş bulmana mani olur,ya da önünü görürsün falan gibi yorumlar alıyorum hep ama hazır değilim sanki yahu... kafayı yemiyim sonra gidince :/ napayım sizce? var mı bu durumda olupta gidenler ne derler acaba bu duruma? (kısa dönem bu arada)




 
kısa dönemler nasıl bittiğini anlamıyor bile. tek eziyet acemilikte oluyor.kafanı dinlemek için bolca vaktin oluyor.


  • kimlanbu  (08.09.14 17:39:29) 
ne kadar erken gidersen o kadar iyi. bişey de yapmıyosan git bence.


  • tepedeki psychedelic adam  (08.09.14 17:39:34) 
çalıışıyordum, sonra işten çıkıp aradan onu da çıkardım, uzun dönem hem de, hoş benimkisi pc'lere format atmakla geçti, senin talihine ne çıkar bilemeyiz.

bunun "hazır olmak" kısmı diye bir şey yok, sabır sınayan bir şey, sabrın yoksa zaten her türlü delireceksin.
  • devorgilla the gunslinger  (08.09.14 17:39:39) 
Gitme tabii ki. Onlar öyle der, kulak asma sen. Yazık 5 ayına. Bi şekilde yırtarsın sonunda.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.09.14 17:40:13) 
İş bulamıyorsan git yap dostum. Kafayı falan da yemezsin kimseye kulak asma. Kendi başına yaşayabilen bir insansan zorlanmazsın. Askerlikle ilgili karşılaşacağın genel problemleri de görmezden geleceksin, döndüğünde hiç biri seni ilgilendirmeyecek çünkü. Şimdi iş bulsan karşına çıkıp duracak askerlik. Bedelliydi, tecil için yüksek lisanstı bilmem neydi derken kendini kasa kasa bir hal oluyorsun, gerek yok.


  • osurdum  (08.09.14 17:40:29 ~ 17:40:57) 
Git de öl bakam


  • hkku  (08.09.14 17:40:38) 
@bugnku, amk kim yırtmış askerlikten ya?
ne aptal aptal kanına giriyorsunuz milletin. askerden kimse yırtmaz, önündeki 10 yıl boyunca 30bin lirayı çöpe atacak kadar maddi güç elde edebileceğini düşünmüyorsan o askerliği sike sike yapacaksın.

30 yaşında yapmakla 22-23 yaşında yapmak arasında da dağlar kadar fark vardır.
askerliğe ne kadar erken gidersen o kadar iyi.

sonra bi bakmışsın 28 yaşındasın. karın olmuş, çocuğun olmuş. düzenini kurmuşsun, işinden memnunsun ve kafanın bir kenarında hep tümör gibi o düşünce: 6 ay tüm bu hayattan nasıl uzak kalıcam.

hiçbir düzenin, işin yokken hemen askere gidip aradan çıkar. ben erken askere gidip de pişman olan kismeyi tanımıyorum. işe girmeden askere gidip de pişman olan kimseyi de tanımıyorum.
  • kamera motor  (08.09.14 17:42:31) 
Imkanin varsa bedelli git. Obur turlu zaten ne zaman gidersen git kafayi yiyeceksin. Git kurtul.


  • delifaruk  (08.09.14 17:42:53) 
hakkaten ya lan kim kurtulmuş askerden. vatana ihanet olum askerlik yapmamak. yap gitsin insanın kafasını kemirir durur, öyle olacağına bitsin gitsin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.09.14 17:45:23) 
şu askerde kafayı yeme muhabbetini de ayrıca anlamış değilim.
yani doğuda, sürekli bir tehdit altında yaşayanları tenzih ederek konuşuyorum: neyin kafayı yemesinden bahsediyorsunuz ya?

bizi askerde siktiler amk siktiler. her sabah 2-2.30 saat spor yaptırdılar, it gibi koştuk, öleceğimi sandım bi ara koşularda. çöp dağlarının tepesinde kürekle çöp attık, aptal aptal muhabbetleri ülke meselesiymiş gibi saatlerce tartıştık. ve her akşam o koğuşa girip yattığımda, her şey sıfırlanıyordu. sabah, dün hiç sikilmemişiz gibi uyanıyorduk.

hiçbirimiz de kafayı yemedik. dün hatta buluştuk askerden arkadaşlarla. gülerek anlattık. "ulan o dönem ne siktiler ama.." dedik, güldük.

ve kafamın en rahat olduğu dönemdi. hiçbir dert yok tasa yok. tek derdimiz, acaba bugün istikamet yer miyiz. dün çöpe gönderdiler, bugün de gider miyiz, şimdi -3 derece havada koşuya çıkacaz, terli terli gelip rüzgarı yiyecez keşke koşturmasalar. dert mi lan bu amk? bunlardan kafayı yiyen adamın iradesini sikeyim ben.
  • kamera motor  (08.09.14 17:46:27) 
@Kamera motor, benim gençliğimden çöpe gidecek 5 ayım 30 bin lira paramdan daha kıymetli. Özgürlüğümü satın almak için fidye veriyorum. Kazanır öderim. "Aptal aptal" klişelerle milletin hayatının en kıymetli zamanlarını sikip atıyosunuz böyle.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.09.14 17:52:38) 
@kamera motor kafayı yermiyimden kasıt çok rahat bir durumda değilim canım sıkkın şu sıra birde aradan çıksın diye bunu yapınca tek dert dediklerinin üstüne bu sıkıntılı psikoloji binmesin diyorum . gerçekten iyi bafilemişler sizi şans işte :D


  • gündüz m  (08.09.14 17:53:34) 
@bugunku, yav he he.


  • kamera motor  (08.09.14 17:53:45) 
kardeşim işimden memnun değildi, işveren kadroya almayıp stajyer olarak asgariyle çalıştırmaya devam etti, bizimki direk tecil bozdurdu kasımda asker olacak.

askere hiçbir zaman hazır olmazsın, ama emin ol burada iken düşündüklerinin yarısı askere teslim olduğunun ilk günü bitecek. askerlikten kaçarken daha çok kafa yeme ihtimalini unutma. işsizsen direk git, hatta eylül bitmeden başvurda bu sene askere gidebil
  • joe dalton  (08.09.14 17:53:52) 
@gündüz m,

sana abartısız söylüyorum her cümleyi. hayatımın en kötü döneminde askere gittim. o kadar dibe vurmuş bir haldeydim ki, şuan tarif bile edemem. askerde mallaştım, the last samurai'da "hiç düşünce" felsefesi var ya. o hale geldim ve döndüğümde kuş kadar hafiftim. her şeyi sıfırlamıştım.

dediğim gibi, çöpe atacak 30bin liran varsa ertele. yoksa git. abartılacak bir yanı yok askerliğin. artık cep telefonunu bile kimse sikine takmıyor. millet full facebook wassapta.

akşam 5'e kadar sikilirsin, ondan sonra nöbet ve uykuyla geçirirsin vaktini.
  • kamera motor  (08.09.14 17:55:24) 
Haziran ayında mezun olmuştum, ağustos ayında da askere gidip ocak ayında bitirmiştim. Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan birisidir. Ordayken çok küfür ediyorsunda, sonra iyiki aradan çıkarmışım dedim hep. yap ve kurtul.


  • velasco  (08.09.14 17:56:14) 
@kamera motor;
Herkes biliyor ki senin gibi dusunuen cok az kisi var. Bir cok kisi askerlik bittiginde kabustan uyanmis gibi oluyor. Yani cilginlar gibi spor yapip agir iscilik yapip uykusuz kalmasan da hic kolay degil. Bedenen yorulmamis olabilirsin, ruh sagligini etkiliyor insanin. Benim zaten 19-20 yasinda derdim yoktu ki askerde oh ne rahat dert yok diye sevineyim ornegin. Kafayi yemekten kasit ruh sagliginin etkilenmesi. Ruh sagligi dediysem askerlik biter bitmez solugu terapistte almiyoruz o kadar degil ama insan etkileniyor. Bes para etmez insanlarla muhattap olmak zorunda kalabiliyorsun ornegin. Ben cok agir spor yapmadim, catismaya falan da girmedim. Ama ileri, geri, sol-saa sol-saaa robot gibi hergun bunlarla ugrasmaktan timarhanelik olacaktim artik. Belki suratina tukurmeyecegim (afedersin)adamlar rutbeli oldugu icin sesimi cikaramadim.

Edit: Bu yuzden bir an once kurtulmak en iyisi.

Soruyu soran:
Bu arada artik "koguuuus kalk!" diye uyandirmiyorlar genelde kislalarda:)
  • delifaruk  (08.09.14 17:56:53 ~ 17:59:07) 
ben de gidiyorum kasımda. 23 yaşındayım, üniversite bitti, işe girmeden gidip geleyim dedim bence en iyisi de bu. yalnız kasım alımları için biraz geç oldu sanırım, tecil bozdurman gerekiyordu bozdurmadıysan. şubatta gidersin muhtelemen.


  • anil  (08.09.14 17:59:55) 
@delifaruk, hocam o tipleri ben de biliyorum.

hele o bahsettiğin yanaşık düzen günleri, deliriyorduk. güneşin altında sırt çantası ve kompozitle saatlerce sol sağ muhabbetlerini asla unutamam. ağzımıza gelen her küfürü ediyorduk, hata yaptığı için tüm bölük en baştan yürüyüş yaptığımız zaman o çocuğun bütün sülalesine sövüyorduk ve gerçekten sinirleniyorduk.

ama bir süre sonra alışıyorsun işte. herkes alıştı, sikileceğini bilerek mesai saatini doldurduğunda, mesai biter bitmez rahatlıyorduk. sen de hatırlarsın yani. ondan sonra makara muhabbet. en kötü ihtmalle nöbet. daha kötü ihtimalse, bizim denetleme dönemi, hemen her gece manga savunma atışı nedeniyle gece 1'e kadar atışa gitmemizdi. ama onun bile bir eğlencesi vardı işte. şafak atıyordu :)

ilk 1 ay usta birliğinde mallaşıyor insan. ondan sonra tüm olayın önemsizliğini kavrıyorsun. 3 ay sonra (1 ay acemi 1 ay usta) her şeyin biteceğini farkediyorsun. biz bok temizlemedik ama, bok temizlemek, çöp dökmek, aynı yeri 5 defa tekrar tekrar çekpas yapmak sikimizde bile olmuyordu.
  • kamera motor  (08.09.14 18:00:42) 
şubat mı ? şubat çok geeç :o allahıım karar veriyorum yine olmuyor..:D yarın ilk iş bir gideyim şubeye ne diyecekler bakalım


  • gündüz m  (08.09.14 18:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.