[]

Ticari kredi kartı

Selamlar birkaç sorum olacak arkadaşlar. Aramaya tüm kalbimle inanmama rağmen bulamadım, özellikle 2. sorunun cevabını.

1-Ticari kredi kartı almak için yalnızca üzerimize kayıtlı bir işletme olması yeterli midir?

2-Bu kredi kartı ile kişisel harcamalar yapabilir miyiz? Çok saçma bir örnek olması açısından söylüyorum, mesela inşaat malzemeleri satan bir işletme var, ticari kredi kartı ile bayan kuaförü ücreti ödendi. Bu tip durumlarda bir sıkıntı oluyor mu? Yani harcamanın illa ki şirkete mi faturalandırılması lazım? Prosedür nedir?

Araştırdım ama bulamadım bankaların sitelerinde hep klişe şeyler yazıyor. Şirket harcamalarında kullanılır diyor ama işletme dişi harcamalarda kullanılır yazmıyor.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

 
uzerinize kayitli bir isletme olmasi ve tabii ki o banka ile calisiyor olmaniz lazim. aslinda isletmenin size kayitli olmasina bile gerek yok, her calisana verebiliyorlar (tabii ki yetkili onayi ile)

bu kredi karti ile neden kisisel harcamalar yapmak istediginizi anlamis degilim ama kredi karti ekstresini resmi olarak odemeniz gerektigi icin soz konusu harcamalarin belgelendirilmesi gerekecektir. bu da sirkete fatura edilmesi gerek demek.
  • co2s2  (08.09.14 16:30:02 ~ 16:30:34) 
çok aşırıya kaçmamak şartıyla kullanabilirsiniz.her kalemi incelemezler. biz kullanıyoruz bir sıkıntı olmuyor. sonuçta alışveriş yapılan her işyerinden fiş -fatura da alındığına göre sıkıntı yok, o fişi- faturayı da şirket muhasebesine dahil etmek zorunda değilsin. devlet kredi kartı ödemeleri belgelensin onun derdinde. bankalar da takmıyor. bu geyikleri hep hocalar çıkartıyor. şükrü kızılot hoca da şirket milleriyle uçulmaz falan diye zırvalamıştı. herkes de bal gibi uçuyordu.


  • lunaluna  (30.12.15 10:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.