[]

iş başvurusu yapmak

gençler iş başvurularınızı genellikle nasıl yapıyorsunuz, yalnızca iş ilanı olan sitelerde yer alan ilanlara mı başvuruyorsunuz , herhangi bir özel şirkete insan kaynakları bölümünden direk mail mi atıyorsunuz ilan olmasa da yoksa direk şirkete mi gidiyorsunuz.

mail atmadan önce telefon ediyorum genelde ama yani hiç geri dönüş almadım resmen. yüksek lisans öğrencisiyim, deneyimim yok her yer en az 5 yıl deneyim istiyor, e biri almazsa ben nerden deneyim elde edeceğim bi türlü anlamadım. iş bulamazsam okul da yalan olacak resmen ümitsiz ve vasıfsız eleman gibi hissediyorum.


 
Yanlış pozisyonlara bakıyorsun demek ki.
5 sene deneyim istemeyen pozisyonlara bak.
Giriş seviyesi de olsa bir noktadan başlaman gerek.

Yüksek lisans mezunusun diye kıdemli olarak işe alan yer sayısı oldukça az.
  • cakabo  (08.09.14 14:51:09) 
yayınlanmış ilanlara bakıyorum, hepsi öyle. yeni mezun olarak arayan bir yere denk gelmedim. arkadaş sektör bi bana mı bitik anlamadım. kıdemli olarak başvuru yapmıyorum zaten resmen 1000 lira verseler direk atlayacağım üstüne.


  • gudumlu anne terligi  (08.09.14 14:58:00) 
ben yeni mezun olarak sözde 3 sene deneyim arayan bir yerde başladım. 5 seneye kadar yazanlara başvurmaya devam. site ilanlarına başvurdum, insan kaynaklarına mail attım. daha çok sitelerden dönüldü. başvurmaya devam.


  • gmzo  (08.09.14 15:13:45) 
çevrendeki herkese iş arıyorum diye haber sal, onların tandııkları, akrabaları ve arkadaşları vardır.

bütün kariyer sitelerine üye ol ordan ara

bazı şirketler kariyer sayfalarından ve facebook kariyer sayfalarından çalışan başvurusu alıyor onlara bak

iso 500 listesini incele şirket seç insan kaynakları sayfalarını incele
  • intern in the house  (08.09.14 16:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.