[]

Bağ yırtığı (capsli)

Çarşamba akşamı halısaha maçında bileğimin burkulmasıyla beraber ayağımda inanılmaz bi şişlik oluştu ve hastaneye gittim. doktor bağ yırtığı dedi yarım alçıya aldı. yarın için tekrar randevu verdi. alçı çıkıp bi aparat falan takılabilirmiş. Ben dün akşam alçıyı çıkardım ayağın durumu bu. tekrar taktım sonra alçıyı. iyileşme süresi 6-8 hafta dedi. şu an üzerine basamıyorum kesinlikle koltuk değnekleriyle yürüyorum. Aparatı taktıktan sonra yürüyebilir miyim tedaviyi 6-8 haftadan önce bitmez mi. doktor çok üstün körü muayene etti güvenemedim pek. Varsa bu işten anlayan doktor veya daha önce başına gelen ?

scontent-b-vie.xx.fbcdn.net

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net

 
ben 3 kere diz ve bilek ameliyatı olmuş biri olarak soyluyorum (eski profesyonel futbolcuydum).eğer o ayağın üzerine basarsan ileride telafisi olmayan hata yaparsın.aparat yerine alçıda kalması senin icin çok daha iyi.aparat takarsan kendini iyi hissedeceğinden üstüne basacaksın buda en büyük yanılgı.


  • jamswety  (08.09.14 14:02:35) 
Evet aynısı başıma geldi; liflerim koptu. Kesinlikle üstüne basmaman gerekli, zorlamaya kalkma kendini. En azından 2 ay alçıyla yatman, koltuk değneğiyle yürümen şart evet. Moralini bozmak gibi olmasın, bendeki o şişlik, üstünden 10 sene geçmesine rağmen tam olarak inmedi. Söylemeye çalıştığım; basit bir şey değil, bu yüzden hemen geçmesini bekleme, acele etme ve hata etme. Çok geçmiş olsun.


  • pandispanya  (08.09.14 14:11:52) 
bende askerde oldu üstüne 3 km koştum, revire gittiğimde doktor bağlar kopmuş dedi 1 hafta yattım, sonraki hafta yine koşmaya başladım, olay olalı 6 ay oldu arada sırada sızlama yapıyor. geçmiş olsun.


  • intern in the house  (08.09.14 14:31:39) 
defalarca ayağı alçıya alınmış birisi olarak söylüyorum, diğer arkadaşlara katılıyor ve arttırıyorum: kan sulandırıcı hap da kullanmanız gerekiyor. eğer doktorunuz böyle bir ilaç yazmadıysa muhakkak isteyin. bacakta dvt (derin ven trombozu) oluşmaması için çok önemli.


  • rachel  (08.09.14 15:03:43) 
aynısını yaşamış biri olarak: yukarıdaki arkadaşlar zaten ilk 1-2 ay ne yapman gerektiğini yazmış, zorlamaman gerekli.

sonrasında bağların çok zayıflamış olacak. eski haline bir anda dönebileceğini sanıp kendini zorlama, yine yırtabilirsin. düzenli olarak hafif hafif kendini zorlayarak orayı güçelndir önce.

geçmiş olsun
  • ethros  (08.09.14 17:01:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.