[]

amerika yüksek lisans başvurus

merhabayın.
ben seneye güz döneminde başlamak üzere yüksek lisans istiyorum, gender stuides. her okulun deadline'ı farklı oluyor ama gördüğüm kadarıyla en geç şubat ortasında halletmem gerekiyor.
ielts'e girdim ama gre de gerekiyor. aralık başında sonuçların elimde olması için en geç ne zaman girmem lazım? bir de okullara girekt gönderiliyormuş, bu zorunlu mu? yoksa ben skoru aldıktan sonra gönderebiliyor muyum?


 
Sinavlarin sonuclari en gec 2 haftaya belli oluyor zaten. Ona gore hesaplamani yapabilirsin.

Sonuclarin direk gonderilmesi senin lehine aslinda. Cunku bazi uniler direk ielts ve gre sonucunu istiyorlar ets'den, ve bu da sana fazladan dolara mal oluyor. Ama basta gre ve toefl 2 ya da 3 tam hatirlamiyorum ucretsiz gonderiyor senin yerine. Yani zorunlulugu okula gore degisiyor.
  • jihat  (08.09.14 14:06:00) 
okullar gre ve toefl skorunu senden istemiyor, ets'in kendilerine gondermelerini istiyor.. ielts konusunda pek bi fikrim yok o yuzden toefl uzerinden konusuyorum..

eger sinav sirasinda gonderilecek okullari secersen ucretsiz olarak gonderilebiliyor belli sayidaki okula ama eger sonradan gondericem diyosan her biri icin 27 dolar odemen gerekiyor ve request ets'in eline gectikten sonra okula gonderilmesi 10 is gunu alabiliyor..

benim tavsiyem en yakin zamandakine gir.. gre 5 sene, toefl 2 sene gecerli nasil olsa..
  • buzzlightyear  (08.09.14 14:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.