[]

matlab figure palette -

Selamlar,

Bir şeklin fontu, marker boyu, vs. ile yaptığım değişiklikleri aynen diğer şekiller için de otomatik olarak yapmak mümkün mü? Her defasında aynı değişiklikleri diğer resimlerde tekrar tekrar yapmak yorucu olmaya başladı.

Kodla değil de, figure palette üzerinden bir yolu var mı? Zira şekiller curve fitting tool'dan geliyor, kodla nasıl yapabileceğimi hiç bilmiyorum.

google'da export figures settings gibi aramalarım oldu ama pek bir şey elde edemedim.

mesela başka programlarda template oluşturulup bu iş otomatik olarak yapılabilyor. Merak ettiğim matlab'ta da böyle bir özellik var mı?

Teşekkürler, iyi günler

 
Command Window'da gcf nesnesinin ilgili değerlerini değiştirerek belki yapabilirsiniz.

mesela:
set(gcf,'DefaultLineLineWidth',2.5)
  • johan sebastian  (08.09.14 11:43:50) 
generate code diyerek size curve fitting tool'un grafikleri çizdirmesini sağlayan kodları veriyor olması lazım.

Bu kodları inceleyip plotun olduğu kısımda font vs. bütün özellikleri belirleyip kodunuzu kaydedip bir sonraki curve fitting işleminde plot kısmında yaptığınız değişiklikleri kopyalayıp buraya yapıştırın.

Curve fitting tool'u hiç kullanmadığım için şimdilik bu geldi aklıma.
  • godsparticle  (08.09.14 11:47:33) 
vakit ayırdığınız için çok teşekkürler

@johan: command windowla işim olmuyor hiç. sadece script'te excel'den veri al diyorum. ondan sonra sadece curve fitting uygulaması ile çalışıyorum. kod'la çalışmıyorum.

@god: generate kod'u kurcalamıştım biraz. dediğini yapmıştım, ama o kodlar resim çizdirildikten sonra oluşan kod, kodda değişiklik yapıp yeniden çalıştırınca anlamsız bir şekil çıkıyor, sadece eksenler var, eğri yok.

Resim bölümünde file menüsü içinde export setup var, oradan umutluydum, ama ondan da birşey çıkmadı...
  • puc  (08.09.14 12:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.