[]

alım-satım ve şirket avantajları

tam da düzene sokulan uykuma şimşek seslerinin sokması sonucu uyandım. madem uyanığım, aklıma gelen bir şey var onu sorayım.

bir ürün satın alırken bilindiği üzere şirket adına fatura kesilirse o sene ödenecek olan vergiden fatura üzerindeki kadar KDV tutarı düşülüyor. bu ön bilgiden hareket ederek sorumu soruyorum.

diyelim ki 8000 TL fatura değerinde bir ürün alınacak. 1440 TL'si KDV. Minimum yıllık 2000 TL vergi ödemesi olan bir şirket sahibi bulsam ve de desem ki "8000 TL'lik ürün alacağım. senin şirkete kestirelim faturayı ve hatta ben direkt nakit ödeme yaparken eğer limitli kartın varsa onu kullanalım. istersen vade farksız taksite bağla, istersen 1 ay elinde para dönmesi adına tek çekim yap. ben sana 7000 veririm."

bunun oluru nedir? adama 1440 TL'lik vergi indirimi ve taksit imkanı sağlarken 1000 TL indirim bekliyorum. miktarlar çok kafadan yazılmış ama genel olarak senaryonun mümkünlüğü nedir teorik olarak?

 
Hocam bu dediğin suç. Her defasında yazıyoruz, akıllanmıyorsunuz. Üç kuruş için hapse mi girmek istiyorsunuz?

Sil şunu, gözüm görmesin.
  • [silinmiş]  (08.09.14 08:15:37) 
bayadır duyuruyu okuyan bir insanım ben. hiç böyle bir soru sorulduğuna tanık olmadım. kabaca vergi kaçakçılığına girebildiğini ben de tahmin ediyorum da açıkçası pek de umrumda değil. neler neler kaçırılıyor, bunu kaçırmaktan mı çekincem diye düşünüyorum.

ne yapacağıma dair bilgi vermeyeyim, kesin kanıt olmasın. ama suç olduğu bilgisi de aklımda olsun.
  • jacknife  (08.09.14 08:19:01) 
o admama sorarlar aldığın ürün nerde?
sabit kıymet mi?
sattın mı?
neden aldın
kim kullanıyor.
ne için kullanılıyor.

ayrıca yıl sonunda ödene kurumlar vergisinin KDV ile alakası yok. kdv her ay ödenir. kurumlar vergisi yılda bir defa ödenir.

aklı başında hiç bi firma kdv için bunu yapmazç yapan firmalar da bu işi meslek edinmiş firmalardır.
  • köfte  (08.09.14 16:54:21) 
Aldığınız ürün adamın şirketinin demirbaşına girer. Sorun mu ? Değil ve fakat olası bir kontrolde sorun olma ihtimali var.


  • charlesbukowskiineksi  (08.09.14 17:12:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.