[]

The Hunger Games

Bu seriyi okuyanlar, okuyup bitirenler, yarıda çıkanlar...

Kitap nasıl? Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönleri ile spoiler vermeden belirtebilir misiniz?

Alsam mı diye düşünüyorum da öyle bi arada kaldım. Film güzeldi de öyle süperdi şu bu diyemem. Fakat genelde okuduğum kitaplar, filmlerinden daha iyi oluyor. Bunda da öyle bir potansiyel olduğunu düşünüp kitabı almayı düşündüm.

 
kitapları çok güzel. Filmler berbat. Yani filmi beğendiysen, kitaba bayılırsın.


  • oğlum çok zor lan  (08.09.14 04:15:36) 
kitap güzel de sanki bana biraz daha romantik, ergenvari geldi tarzı. doğru kitaplar daha açıklayıcı uzun uzun sıkmadan anlatıyor olayları.


  • rhollor  (08.09.14 05:09:09) 
konu cok güzel. yarattigi evren ve yaratma sekli, ilginc detaylar ve güc catismasi hos anlatilmis. bu noktadan cok daha uzun ve güzel bir seri yakalanabilirdi. ancak...

bireysel olarak hikayeyi cok sevdim, azrail kosuyor tarzi stephen king hikayelerinin pesinde olan biri olarak daha cok mücadele, daha cok zorluk görmek isterdim. oysa ana karakterin iki erkek arasinda anlamsiz ve alti bos ikilemi, duygusal boslugu, sürekli kararsizligini görmek aciydi. cünkü orda kan gölü oluyor, güzel betimlemelerle akici bir sekilde anlatiyor ve cat, aniden yok simdi x napiyordur, yok y'yi öperken ne hissettim. yani ergenvari kavrami cok iyi gidiyor.

buna ragmen asiri derecede duru bir anlatim var, catir cutur okutuyor, kitabin birini bitirmeniz bir iki saati gecmez elden düsürmeden.

filme gelirsek, oyunculuklar eh, kan gölü ve aksiyonlari yansitmaktan ziyade gene karakter iliskilerine odaklanmis, verebilecegi cok daha fazla sey vardi. veremedi. ama efektler falan gene hos tabi. kitaplar daha güzel bir tat birakti. sonuc olarak beklentimi karsilamadilar ancak.
  • wiillii  (08.09.14 05:55:46) 
Hikayesi fena degil, surukleyici. Kurdugu distopya guzel bence, gunumuz dunyasiyla paralellikleri ve hikayedeki distopyayi anlatirken alttan alta icinde yasadigimiz sistemin ozelliklerine caktigi elestiriler falan. Ama sonucta bi bestseller, o yuzden soylendigi gibi hafiften ergenvari yerleri de var. Ben keyifle okudum, kitap bence filmden daha guzel simdiye kadar okudugum filme uyarlanmis tum kitaplar gibi. Bi de ben ingilizce okudum, turkce cevirisi kotuymus diyolar, ingilizcesi de cok zorlamiyo, ingilizce biliyosan orjinalinden okumani tavsiye ederim.


  • saçdemeti  (08.09.14 11:34:27) 
ingilizce olarak alacağım zaten kitapları eğer alırsam. benim korktuğum yanı da oydu. evet güzel bir distopya yaratmışlar benim ilgimi de orası çekti, yoksa herkesi bir araya toplayıp birbirlerini öldürmeleri temalı olsa batoru rowaiaru'da izler geçerim.

beni de endişelendiren o ergenvari kısımdı. trailerda gördüğümde twilight'ı (o ilk film) vampirli kurtadamlı aksiyon dolu film sanmıştım. hatta filme gitmeyi ben istemiştim. nereden bilebilirdim rezalet bir ergen liseli kız-romantizm-aşk temalı olan ve vampir/kurtadam dünyasına küfür bir film olduğunu?

aynı şeyi yaşamak o hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. o yüzden şüpheleri gidermek için sordum. öyle bir şey başıma gelmez değil mi?
  • nawar  (08.09.14 15:27:01) 
güzel. filmi de güzel


  • köfte  (08.09.14 16:55:33) 
Twilight o konuda 90/100se hunger games 20/100 falan. Hic yok diyemeyiz ama bi twilight degil kesinlikle. Olay ask-mesk etrafinda donmuyo bi kere zaten. Benim rahatsiz oldugum tek nokta 16-17 yasindaki ergenlerin 25+ gibi olgun cool davranmasi. Daha dogrusu ana karakterler sanki 25 yasinda olarak tasarlanip son anda bestseller olsun diye 16 yasinda yapilmis, aralara da iste bununla uyumlu olsun diye 20% ergenlik serpistirilmis gibi.


  • saçdemeti  (08.09.14 23:57:17) 
fikir iyi ama proje nispeten kötü diyenlerdenim ben de. hatta kitabın dili ve yazarın konuyu işleyişi o kadar kötü ki ne olacak acaba sonunda diye merakımdan bu saydığım kötü kurguya rağmen tahammül ederek okudum tüm seriyi. yorumum şu: güzel bir fikir yeteneksiz bir yazarın elinde heba olmuş. ergen bestseller'lardan tek farkı kitabın temelindeki distopya fikrinin güzelliği.

filmini de izledim. filmi o kadar fena değil bence. still better story than twilight :)
  • merena  (09.09.14 00:10:31 ~ 00:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.