[]

Eskiden deodorant mı vardı azizim?

Yoktu da insanlar nasıl çözüm buluyordu koku meselesine? Ya da bu kadar kokmuyorlar mıydı? Yok mu deodorantın alternatifi doğal bir çözüm?




 
bir arkadaşım limon suyu sürüyor.
işe yarıyormuş dediğine göre.

  • lily briscoe  (07.09.14 13:55:35) 
@divit sürmek mi yemek mi?


  • yardiranadamm  (07.09.14 13:57:49) 
banyodan sonra karbonatli su ile sil. ya da azicik karbonat serp koltuk altina.

karbonat her derde deva
  • exlibris  (07.09.14 14:07:11) 
Haftada 6-7 gün duş alıyorum yaz-kış ama yine de terleyince rahatsız hissediyorum kendimi acaba kokuyor muyum diye. Algı yönetimi galiba her gün reklamlarda kokmayın vs diye diye bilinç altımıza yerleştiriyorlar. Bir de çevremizde(tramvay, metrobüs) çok kokan olduğu için lan acaba ben de kokuyor muyum diye endişeleniyorum.


  • yardiranadamm  (07.09.14 14:24:25) 
  • cozemedim  (07.09.14 14:28:25) 
Eskiden nüfus daha daginikti, insanlar bugünkü kadar (toplu tasimalarda, is yerlerinde vb lokasyonlarda) içiçe değildi, yogunlasmamisti.


  • nereye bu gidis  (07.09.14 15:12:17) 
Yoktu, eskiden hiçbir şey yoktu. İğrenç zamanlar, millet diyor ay keşke eski zamanlarda yaşasaydım diye ağızlarına vurasım geliyor. He anam he yaşardın, hiçbir bok yok, salak salak hastalıklardan geberip gidiyorsun 15-20 yaşında.


  • i was made for you  (07.09.14 15:24:42) 
@cigerdelen, öfkeli insanların kokusunun daha kötü ve keskin olduğu bilgisi, kişisel gözleminiz mi, değilse kaynağı nedir?


  • varoluscusanri  (07.09.14 20:20:38) 
Aramaya inanıp duyuruyu görecekler için bilgilendirme: Neredeyse 1 haftadır deodorant yerine limon kullanıyorum ve deodoranttan bile daha etkili. Kesinlikle tavsiye ederim.


  • yardiranadamm  (14.09.14 22:34:08) 
Hahahah fıkrasına değil ama cevabına güldüğüm madam, eksik olma sağol varol :))


  • yardiranadamm  (14.09.14 22:42:54) 
Öfkeli insanlar-ter arasındaki ilişkiye açıklik getirmeye geldim:hormonlar.

Soruna cevap:eskiden ve hala kristalize halde doğal tuzlar vardı. Islatip sürüyosun. Koku vermiyor. Kokutmuyor da.
  • jimjim  (14.09.14 23:02:38) 
Ter kokmaz, koku yapan zararlı bakteriler.
Eskiden giysiler sentetik değil doğal ürünlerden yapılıyordu. Koltuk altı ve bedende bakteri üremesine uygun ortam olmuyordu. Ayrıca temizlik için sabun kullanılıyordu ve banyonun son durulama suyuna sirke konulurdu. Sirke bir çok açıdan yarar sağlıyordu. Bit vb. korunmaya, sabun artıklarının vücuttan tamamıyla atılmasına (saçlar pırıl pırıl parlardı), zararlı bakterilerle mücadele etmeye faydası oluyordu.
Sirkeli suyla durulanma, sodalı suyla durulanma, çamaşır mak. durulama suyuna soda suyu ilave etme gibi çözümler var.
Ayrıca terlediğiniz zaman hemen kurulmaya bakın. Koltuk altı uzun süre nemli kalmasın. Çamaşırlarınızı güneşte kurutun, bir kez giyip yıkamadığınız giysileri de havalandırmadan dolaba kaldırmayın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.14 23:35:48) 
@jimjim, 'hormanlar' ?


  • varoluscusanri  (19.09.14 21:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.