[]

Yenilenmeyen Alan adı(çok sinirliyim duyuru)

Şirketin adını vermeyeceğim. 2 senedir inanılmaz iyi hizmet veriyorlardı. Ama alanadınımın yenileme ödemesini yapmama rağmen kaydını yapmadılar, neredeyse 3 gündür kapalı blogum. Tüm yazılar google'da en üst sıralarda yer alıyordu. Telefonları açmıyolar, canlı destek kapalı, attığım destek birimlerine cevap vermiyolar. En son otomatik kayıt olması lazımdı olmamış gün içinde kaydını ben yapacağım demişti yetkili. Sonuç olarak 3 gündür blogum kapalı. Alan adının boşa çıkma ihtimali var mı?




 
Imkani yok. Suresi bitti item sonra en az 45 gun redemption suresi var zaten. Suresi gecen domain 60 gunde falan dusuyor. Sen bence simdiden domaini adam akilli bi yere transfer et.


  • schizo  (07.09.14 11:41:23) 
hocam, daha önceki duyurudan hatırladığım kadarıyla kayıt süresini geçirmiştiniz. o durumda maalesef askı süresi devreye giriyor ve bildiğim kadarıyla bu sizin servis sağlayıcınızdan bağımsız. yenilemeleri süresi içerisinde yapınca anında uzatılmış oluyor, sonrasında bu sıkıntı var.


  • silent storm  (07.09.14 11:42:54) 
@mr sherlock 2 yıldır aramız çok iyi olduğu ve çok ilgili oldukları için henüz isimlerini vermeyeceğim. Ama 1 gün daha sorunu çözmezler ilgilenmezlerse vermek zorunda kalacağım.

isim tescil değil
  • oddyseus  (07.09.14 11:42:59) 
@silent storm evet hocam kayıt süresini geçirmiştim ama yine destek bildirimine cevap vermedikler için. banka hesaplarının yer aldığı sayfa sorunluydu. onlardan istediğim havale için adres vermediler. kredi kartım da kaybolduğu için yenileyememiştim. Ama sadece yarım gün falan geçirip başkasının kredi karıtnı kullandım.


  • oddyseus  (07.09.14 11:45:43) 
öncelikle her alan adı redemption period'a girmez. popüler alan adları için register firmasının yaptığı bir çakallıktır bu.

15 gün yenileme beklenir. yenileme yapmazsanız yaklaşık 30 gün sonra alan adı boşa düşebilir.

beklemek yerine register firmasına bakın whois'den, onlarla iletişime geçin derim.
  • teknikekip  (07.09.14 12:45:05) 
@teknikekip whois e baktığımda update tarihi bugün gözüküyor ve domainin bitme süresini de 1 yıl sonrasını gösteriyor. NS'ler falan hep değişmiş. Başka domain şirketinin üstüne gösteriyor şu an domaini


  • oddyseus  (07.09.14 13:37:39) 
o vakit geçmiş olsun diyelim.

domain boşa düşmüş, başkası almış anladığım kadarıyla.
belki register firması almıştır şu fiyata satıyorum diyebilir.
  • teknikekip  (07.09.14 15:13:34) 
@teknikekip

hocam izleyebileceğim yasal yollar yok mudur? 2 senedir kullanıyorum yahu. cidden mağdur durumdayım. zamanında ödemeye çalıştım havale bilgisi vermediler destek bildirimlerim duruyor. hatta banka hesapları kısmı hala kapalı sitenin. dolayısıyla ödeme yapamadım. who is'e göre bitim tarihi ayın 6'sıydı, ben ödemeyi 5inde yapmama rağmen kayıt etmedi aracı şirket beni. Şirkete göre daha önce bitiyodu süre ama who ise göre 6'sına kadardı. Gerekirse dava açmak istiyorum.

Bir de başkasının alma ihtimali yok çünkü domain adım soyadım.com yani kimse kullanamaz o domaini sadece bana karşı satmaya çalışabilirler.
  • oddyseus  (07.09.14 17:54:35 ~ 17:55:24) 
@oddyseus
özelden alan adını paylaşır mısın?
.com uzantılarda başkası aldıysa yapacak bir şey yok ne yazık ki.
  • teknikekip  (08.09.14 09:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.