[]

İş Başvurusunda Sorulan İlginç Bir Soru

"Buradan başka bir yere başvurdunuz mu?"
Aslında ilk duyuşta kulağa ilginç gelmiyor ancak irdelediğimizde çok saçma değil mi? Ne cevap versen onların işine yaramayacak.
Başka bir yere başvurmadım desen o şirkete saplantılı ya da tecrübesiz imajı yaratacaksın.
Tabi tabi daha başka başvurularım da var desen "burası olmazsa başka yer olur yeaa" psikolojisinde ya da her yere şansını deneyen adam gibi görüneceksin.

Özellikle İK'cılar ya da İK eğitimi almış olanlara sormak istiyorum, bu sorunun en iyi cevabı nedir? İK'cıları en çok hangi tip kişi memnun eder?
Sadece o şirkete başvurusu olanlar mı? Başka başvuruları da bulunanlar mı?

 
o adamlar sana "gel tabii, burada işin hazır zaten" demeyeceğine göre başka yerlere başvurmanı da sorun edemezler. ik'cılardan tiksiniyorum demiş miydim?


  • devilred  (07.09.14 01:00:53) 
bu tip sorular belli standartlar üzerine, yahut emsal olanlardan mülhem hazırlanıyor. kendileri de neden sorduklarını bilmiyor yahut düşünmemiş olabilirler.
sektör, şirketin tipi, ne iş yapıcaksan falan üstünkörü de olsa tarif etsen daha iyi bir cevap alırsın deyü tahminim.

  • dafaiss  (07.09.14 01:02:36) 
İK'cı ya da İK eğitimi almış değilim. İşsizsinizdir mesela bir çok yere başvurursun, işte öyle durumlarda başka yerlere de başvurdum, görüşmeler yürütüyorum falan denilmeli, karşıdakine "bu adam boş adam değil, elimizi çabuk tutmazsak başka yer kapar" izlenimi bırakılmalı. Şirket ismi soracak mallara söylemeyin, gıda sektöründen bir takım firmalarla görüşüyorum falan deyin. Ama gidip de gıda sektöründeki pozisyonun mülakatında otomotiv sektöründe şu firmaya da başvurdum diye pot kırmak olmaz. Diğer durumda işiniz vardır, halen çalışıyorsunuzdur bir takım nedenlerle ayrılmak istiyorsunuzdur işte o zaman şirketinizi özellikle tercih ettim, sadece size başvurdum, sektörün en büyük liderlerinden biri olduğunuz için falan diye yıkama yağlama yapın


  • speedy  (07.09.14 01:20:51 ~ 01:22:56) 
bazı sorular vardır cevapları bilinir ama dürüst olup olmadığını ya da soğuk kanlı olup olmadığını ölçerler. mesela işe başladıktan sonra daha iyi bi teklif gelse gider misiniz diye soru soruyor. tabi ki de daha iyi şartlar ve para veriyorsa gidersin o da gider bunu kendi de biliyor ama soruyor. ben de herşeyin ücret olmadığını yapılan işin çalışılan kurumun daha önemli olduğunu herşeyden önce bunlara önem verdiğimi filan söyleyip geçiştiriyorum. orda da evet iş arıyorum bi çok yere başvurdum ama aralarında burayı biraz daha önemsiyorum filan gibi politik cevaplar verilebilir.


  • ergenpezeveng  (07.09.14 01:24:01) 
abi allahtan işim var , çalışıyorum yoksa o iğrenç sorulardan , o iğrenç tavırlardan , iğrenç tebessümlerden , insanın özgüvenini yıkan saçma görüşmelerden o kadar tiksiniyorum ki...

geçen büyük bi firmaya iş görüşmesine gittim...tabi hazırda iş olmasından dolayı epey rahattım ve sorduğu her soruya onun kadar kıl cevap verdim...sanki özellikle seçiyorlar bu adamları veya kadınları...toplumun başka hiçbir kesiminde göremeyeceğim insanlar gibi geliyorlar bana...makineye bağladığınız , sadece önündeki soruları soran ama itici bi insanda olabilecek tavırlarıda sergileyen insanlar bunlar benim gözümde

iş görüşmesine giden arkadaşlara allah sabır versin
  • adanalıbeckham  (07.09.14 01:36:56) 
Bana da sordulardi. Sektorde birkac buyuk firma var, ben de hepsine basvurdum. Hepsinin mulakatinda da digerlerine basvurup basvurmadigimi, hatta daha da ileri gidip gorusmelerimin nasil gectigini sordular. Ben de ' tabi ki basvurdum, sansimi yaymam gerekiyor. Amagorusmelerin nasil gectigini size soylemem bana gore etik degil.' dedim.

Su an bunu soyledigim sirketlerden birinde calisiyorum.
  • orange coffee  (07.09.14 01:55:54) 
Bu sorunun sorulduğu bir iş görüşmesindeydim, işe alacak kişi tarafındaydım, İK cıya dönüp, abla senin derdin ne diye sordum. Şirket ve İK yabancı bu arada.

Adayla ilgili işlemlerde (2. görüşme, teklif götürme vb.) ne kadar çabuk olmamız gerektiğini anlamaya çalışıyoruz demişti. Hatta hangi pozisyonlara başvurdun diye de sormuştu karşıdaki kişiye (kişi Türk), o da şirket adı vermek zorunda mıyım dediğinde bizim İK hayır tabi ki dedi, karşı taraf ta kabaca pozisyonlardan bahsetti.

Başka bir aday, sadece sizin ilana başvurdum diyince, iş görüşmesinden sonra, eleman bizim şirket için yanıp tutuşuyormuş baksana diye geyik çevirmiştik.

Yani başka şirketlere de başvurduysanız bunu söylemekte bir gariplik yok, aksine tek size başvurdum derseniz komik ve aşırı iddialı oluyor.
  • bonjurkes  (07.09.14 02:18:13) 
bana yuksek lisans mulakatinda sormuslardi.

evet baska yerlere de basvurdum ama ilk tercihim burasi demistim.
yine is gorusmesinde denecek bir sey degil gibi.
  • goldentitan  (07.09.14 08:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.